Усі помешкання в Смілі вже підключено до опалення

Усі помешкання в Смілі вже підключено до опалення

Cитуація по Смілі – усі будинки вже підключено до опалення. 11 шкіл, дитячі садки, 3 лікарні – все працює. Про це в прямому ефірі ТРК «Україна» повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Але питання в іншому, міська влада Сміли, яка свого часу передала обладнання теплокомуненерго в оренду і не контролювала ситуацію, зараз не хоче працювати в правовому полі. І тут ми повинні говорити про 22 статтю ЗУ «Про теплопостачання», яка і з’явилася у зв’язку з тим, що створювалися нові підприємства, які брали в оренду ТКЕ і накопичували борги. Тому зараз необхідно повертати цю ситуацію у правове поле, забезпечити в першу чергу людей теплом за дорученням Президента України. І третє – розібратися, що потрібно зробити міській владі для отримання номінацій і укладення договорів з НАК «Нафтогаз», – зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець вкотрий раз підкреслив, що відповідно до закону про місцеве самоврядування, послуга з теплопостачання населенню забезпечується місцевою владою. «Я хочу подякувати всім міським головам, які вчасно забезпечили опалення у своїх містах – Авдіївка, Бахмут, Кам’янець-Подільський й інші. Це люди, які, крім отриманих шалених повноважень з реформою децентралізації, добре розуміють свою відповідальність», – підкреслив урядовець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x