Кам’янські лісівники заготовили 12 тонн лісового насіння

Кам’янські лісівники заготовили 12 тонн лісового насіння

Одним з першочергових завдань лісівників є відтворення лісу. Саме для цього Кам’янське лісове господарство велику увагу приділяє заготівлі високоякісного насіння, що є запорукою створення високопродуктивних насаджень. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цей рік видався надзвичайно врожайним для жолудя дуба звичайного, що дуже порадувало лісівників, адже дуб є основною лісоутворюючою породою на підприємстві. У цьому році жолудя дуба звичайного було зібрано близько 10 тон, насіння горіха чорного – близько 2-х тон. Висока врожайність жолудя дала змогу не лише в повному обсязі виконати осінній посів у лісових розсадниках, але й заготовити насіння для подальшого створення лісових культур на ділянках.

Зберігання посадкового матеріалу – досить складний процес: необхідно здійснити відбір якісного насіння, провести його підготовку до закладання на зимове зберігання. Щоб жолуді не втратили схожості, необхідно суворо дотриматися температурного режиму і вологості. Крім цього, необхідно захистити матеріал від гризунів і шкідливої мікрофлори.

Цього року у Кам’янському лісгоспі на зберігання було закладено близько 2 тонн лісового насіння, близько 8 тонн вже висіяно у лісових розсадниках.

Вирощування дуба звичайного – це досить непростий процес, адже за сіянцем, який в майбутньому стане 100-річним дубом, потрібно доглядати з любов’ю і турботою практично кожного дня. Тож завдяки працьовитості лісівників Кам’янщини наступні покоління зможуть і надалі милуватися пишними та гарними дубовими дібровами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x