Делегація з ЧНУ побувала на урочистому прийомі польського посла

Делегація з ЧНУ побувала на урочистому прийомі польського посла

На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Яна Пєкло делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором Олександром Черевком взяла участь у святкуванні 100-річчя відновлення Незалежності Республіки Польща.

Від українського Уряду учасників прийому привітав Перший віце-прем\’єр-міністр України Степан Кубів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Ян Пєкло зробив екскурс в польську історію та наголосив на вагомості цієї дати для польського народу. Водночас він підкреслив важливість українсько-польських зв’язків та зазначив, що в нинішній геополітичній ситуації в світі Польща і Україна опинилися на сторожі європейської демократії.

Ректор Олександр Черевко поспілкувався з паном Яном Пєкло та подякував йому за плідні партнерські зв’язки між ЧНУ і закладами вищої освіти Польщі.

— Поляки, як і українці, довго мріяли про вільну державу, боролися за право на самовизначення і нарешті отримали Незалежність. І хоч наші шляхи іноді розходилися, а ми й до сьогодні по-різному дивимося на певні періоди в історії, спільного у боротьбі за свободу в українського і польського народів набагато більше. Ми вступили в нове українсько-польське століття з бажанням побудувати реальне партнерство, чому безперечно сприяє успішна діяльність і нашого Полонійного центру, — зазначив Олександр Володимирович.

Ректор та учасники делегації — директор навчально-наукового інституту іноземних мов Людмила Швидка, директор Полонійного центру Лілія Потапенко, доцент кафедри теорії та практики перекладу Ірина Литвин зустрілися також із Радником Посла Республіки Польща у справах науки і культури Емілією Ясюк.

Вона привітала делегацію, подякувала за гостинність і відзначила, що Черкаський національний використовує всі можливості для реалізації принципу академічної мобільності у спільних із поляками проектах. Прикладом вдалого проекту пані Емілія Ясюк вважає співпрацю з університетами міста Ченстохова. Це і тримісячні стажування студентів у Природничо-гуманітарному університеті імені Яна Длугоша, і реалізація програми «подвійний диплом» із Вищою лінгвістичною школою, і мовні літні курси в Польщі студентів-полоністів, які здобувають у ЧНУ вищу освіту за спеціальністю «Переклад».

А директор Дому Польщі в Києві Мар’я Сівко привітала черкаську делегацію з тим, що четвертокурсниця ЧНУ Світлана Голікова зайняла ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі читців польської поезії імені Адама Міцкевича «Креси 2018»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x