Шкіра «розповість» про хвороби внутрішніх органів

Шкіра «розповість» про хвороби внутрішніх органів

Зовнішній вигляд людини може розповісти досвідченому клініцисту практично все – від фізичного до психічного здоров’я. Про які проблеми внутрішніх органів свідчать ті чи інші недоліки на шкірі – читайте далі в матеріалі.

Колір обличчя. Якщо ви помітили, що у вас бліда шкіра обличчя, це може свідчити про анемію, особливо якщо помітні блакитні прожилки вен на скронях. Синій або сіруватий колір попереджає про проблеми з серцево-судинною системою. Жовтувате обличчя, судинна сіточка на крилах носа – проблеми з печінкою. Про онкологію може свідчити зелений відтінок обличчя. А ось про гормональні порушення каже нерівний колір лиця.

Лоб. Товсті зморшки свідчать про слабку роботу нирок. Зморшкувата решітка на лобі говорить про збої в роботі печінки. Залисини можуть свідчити про проблеми в роботі статевих органів. Якщо ви виявили коричневі плями при коренях волосся – найімовірніше, печінка не може впоратися з навантаженням.

Шия. Наявність нерівностей і опуклостей на шиї – варто звернутися до ендокринолога. Краще не затягувати, оскільки можливі збої в роботі щитовидної залози. З’явилися висипання в районі декольте – ймовірно, у вас проблеми з кишечником або репродуктивною системою. Про паразитів свідчить пігментація в шийних складках.

Вуста. Таке явище як заїди і тріщини в куточках губ кажуть про інтоксикацію організму і про нестачу вітамінів. Бліді губи і яскраво-червоний контур – анемія або внутрішнє запалення. Синюватого відтінку губи говорять про захворювання легень або астму. Суха і обвітрена шкіра губ свідчить про зневоднення організму або про проблеми із травленням, а також дефіцит вітаміну А. Хворобливі виразки в роті можуть бути викликані дефіцитом вітамінів і мінералів, особливо цинку. Якщо у вас часто виникає стоматит, слід порадитися з лікарем. Тільки він може за допомогою аналізів виявити можливу причину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x