У музеї «Кобзаря» відкрилася виставка студентських художніх робіт

У музеї «Кобзаря» відкрилася виставка студентських художніх робіт

Справжньою культурно-мистецькою подією стало відкриття виставки студентських робіт кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Розгорнуто її в музеї «Кобзаря» Тараса Шевченка. З цієї нагоди зібралися викладачі та студенти навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, відомі митці Черкас та просто поціновувачі прекрасного.

Усіх їх привітав ректор університету Олександр Черевко.

– Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва — це перлина нашого університету, — зазначив він. — Пишаюся нашими викладачами і студентами. Роботи студентів не просто гарні, вони високопрофесійні. Відчувається школа, адже їхніми викладачами є талановиті відомі художники: Іван Бондар, Іван Фізер, Тетяна Касьян, Віктор Олексенко, Віктор Афонін, Лілія Полудень, Федір Гонца, Олександр Костогриз, Віталій Дахівник, Неоніла Нєдосеко, Владислав Тимошенко, Олеся Кравчук, Дар`я Соколенко. Це ті плечі, опершись на які, ви будете кращими за всіх, дорогі студенти! Виставка різножанрова: тут і академічний живопис, і художньо-комп’ютерна графіка, і декоративно-прикладне мистецтво — витинанка, батик. Усі вони сучасні і новаторські, проте базуються на класичних принципах. А це дуже важливо.

Ректор також подякував директору Музею Кобзаря за сприяння і за надання свого артпростору для презентації робіт митців університету.

— Ми раді презентувати мистецькі здобутки викладачів та студентів на творчій виставці. Наша головна мета — виховати творче, активне та небайдуже до культури і світу молоде покоління. Це наш внесок у розвиток вітчизняного мистецтва, — зазначила завідувач кафедри, заслужений художник України Тетяна Касьян.

За її словами, щороку кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва організовує студентську виставку робіт, аби показати потенціал молодих митців та викладачів. На виставці експонуються роботи різного жанру, виконані у межах семестрових, курсових, дипломних та магістерських проектів. Цього року представлено більше сотні робіт.

Спектр напрямів, у яких працюють студенти, досить широкий. Викладачі прагнуть передати юним митцям досвід роботи у фундаментальних дисциплінах, аби далі кожен студент міг знайти свою нішу та місце у мистецтві. За 16 років існування кафедра випустила близько 400 бакалаврів, 150 магістрів і спеціалістів, які поповнили ряди творчої інтелігенції Черкащини й України.

Тетяна Костянтинівна подякувала ректору університету Олександру Черевку за те, що підтримує творчі ініціативи викладачів та студентів, а також колегам із навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, Черкаського державного технологічного університету та всім гостям, які зацікавилися виставкою.

Теплі слова студенти почули і від своїх наставників — народного художника Івана Бондаря та заслуженого художника України, очільника обласної організації Спілки художників України Івана Фізера.

Нагадаємо, виставку студентських робіт кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького можна подивитися до 16 грудня в музеї «Кобзаря» Тараса Шевченка (м.Черкаси, вул. Байди-Вишневецького, 37).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x