Геннадій Бобов подарував ще один дитячий майданчик громаді Корсунщини

Геннадій Бобов подарував ще один дитячий майданчик громаді Корсунщини

Село Деренковець, що на Корсунщині, має давню історію. Колись тут було місто Дернов, засноване в часи Київської Русі чорними клобуками в період княжіння Великого князя Володимира. В кінці XIV ст. село отримало свою сучасну назву.

За словами голови Набутівської ОТГ Олега Малюги, село Деренковець, що входить до цієї громади, було доволі великим – до 90-х років населення складало до 5 000 осіб. Нині в селі зареєстровано 1 250 жителів. Раніше в населеному пункті функціонували дві школи. Проте 9-річну, що була на хуторі, з метою економії закрили ще в 90-х роках. Там же діяв і дитячий садок, який до цього навчального року відвідувало семеро дітей. Цьогоріч у Деренковецькому НВК з’явився новий шкільний автобус, і всіх дітей перевели вже до цього комплексу.

Саме на його території, де з усього села збирається малеча, з‘явився новий сучасний дитячий майданчик. Це стало можливим завдяки народному
депутату Геннадію Бобову, який продовжує допомагати громадам свого виборчого округу.

Про новий дитячий майданчик тут мріяли давно. Однак сума на його придбання та встановлення була занадто відчутною для громади. Тож і було прийняте колективне рішення звернутися за допомогою до свого народного депутата, який за період своєї каденції продовжує постійно допомагати людям, вирішуючи нагальні проблеми та питання розвитку.

– У Деренковецькому НВК все більшає вихованців. Тому дитячий майданчик для закладу – дуже актуальне питання, – відзначає голова ОТГ Олег Малюга. – Таких майданчиків у селі справді немає. Тому його сьогоднішнє відкриття – велика подія не лише для школи, а й села в цілому. Приємно бачити, як горять очі в дітей, з яким захопленням вони побігли на майданчик відразу після його відкриття, – говорить Олег Петрович.

Староста села Деренковець Ірина Плохута зауважує, що на такий майданчик деренківчани чекали вже давно і його відкриттю безумовно дуже раді.

– Це і здоров’я, і виховання, і розвиток для діток. У нашому НВК більше 50-ти дошкільнят і 80 учнів навчається. Тому такий ігровий майданчик на території комплексу – надзвичайно необхідний, і тут для нього найкраще місце, – каже староста села. – Дуже вдячні Геннадію Борисовичу Бобову за те, що він переймається справами села і завжди відгукується на прохання про допомогу. Кілька років тому за його допомоги придбали у ФАПи медичне обладнання та сумки-укладки фельдшера.

За словами директора Деренковецького НВК, заклад співпрацює з Геннадієм Бобовим вже давно. Завдяки допомозі народного обранця у школі кілька років тому з’явився сучасний великий плазмовий телевізор, який активно використовують у навчанні. Новий майданчик теж був украй потрібний.

– Новий майданчик – це, насамперед, радість для дітей. Крім того, фізичний розвиток і спілкування з однолітками, – вважає директор Деренковецького НВК Олександр Гладкий. – Раніше в нас був майданчик, але не такий сучасний і яскравий. Ми щиро вдячні Геннадію Борисовичу за те, що він дійсно турбується про дітей та розвиток села.

Нове ігрове обладнання відразу сподобалося не лише педагогам, а й батькам школяриків.

– Цей майданчик діти чекали дуже давно. Річ у тім, що зараз автобус їздить до шкіл із сіл Нетеребка, Драбівка, Сахнівка, і ми неодноразово переконувалися, що в цих діток уже є майданчики – нові, сучасні й гарні. Ми ж, на жаль, не мали чим похвалитися, – ділиться мама учня першого класу Деренковецького НВК Ярослава Людмила Курінна. – Коли ж директор повідомив нам, що і в нас буде такий майданчик, усі дуже зраділи. Та ще більше всі зраділи, коли дізналися, хто саме є тим благодійником, який нам його подарував. Ми неодноразово чули, що Геннадій Борисович дуже любить дітей і постійно піклується про них. І от пощастило відчути цю турботу й на собі. Тепер ми й самі знаємо, що двері приймальні Геннадія Борисовича завжди відкриті для людей.

Чи не найбільше появі нового місця для відпочинку й розваг раділи самі діти. Після відкриття школярі відразу побігли освоювати нові гойдалки та каруселі.

– Хочеться просто весь час тут проводити, – тішиться школярка Вікторія Рябчич. – Ми надзвичайно раді цьому майданчику, бо дуже давно мріяли про такий.

Геннадій Бобов переконаний, що лише практичними та відчутними для громад кроками можна зберегти українське село. «Коли в населеному пункті існує все необхідне для сучасного життя, коли працюють підприємства і люди забезпечені роботою та гідним заробітком, коли на вулицях лунає дитячий сміх, – у села є майбутнє. Тож я всіма силами буду намагатися створити для наших громад усі умови для подальшого розвитку. І буду продовжувати свою законотворчу роботу й постійні програми прямої допомоги, які вже функціонують і приносять людям користь 8 років. Вважаю, що саме так має діяти сьогодні кожний справжній патріот своєї держави», – говорить народний депутат Геннадій Борисович Бобов.

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x