На Черкащині вшанували пам’ять жертв Голодомору

На Черкащині вшанували пам’ять жертв Голодомору

Закатованих голодом у 1932–1933 роках вшанували черкащани. Біля пам’ятного знака, що в Соборному сквері обласного центру, відбувся поминальний молебень. Спільну молитву за загиблими від голоду провели представники різних конфесій. Доєдналися як владці, зокрема заступники голови облдержадміністрації Віталій Коваль та Ярослав Березань, так і пересічні містяни.

Нині минають 85-ті роковини з тих страшних подій. За різними підрахунками, понад чотири мільйони українців були вбиті голодом. На Черкащині голодною смертю загинули майже 300 тисяч жителів.

– Наша історія болюча і голод 1932-1933 – одна з найболючіших його сторінок, – каже заступник очільника області Ярослав Березань. – Але ми маємо її пам’ятати, і передавати цю пам’ять своїм дітям заради майбутнього. Напевно, чи не кожна українська родина у ті страшні часи зазнала жертв від того штучно влаштованого голоду. Тож ці уроки історії треба зберігати й робити висновки, аби вони в жодному разі не повторилися.

Продовжилися заходи на Соборній площі. Тут відбулася загальноукраїнська акція «Засвіти свічку». Хвилиною мовчання присутні віддали останню шану замореним голодом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x