Вішаємо картину на стіну без дриля і цвяхів

Вішаємо картину на стіну без дриля і цвяхів

* Найпростіший (шкільний) спосіб – використовувати шпильки або канцелярські кнопки. Шпильки чіпляються за шпалери, залишаючи після себе найтоншу дірочку, а кнопки однаково легко кріпляться і на шпалери, і на пофарбовану гіпсокартонну стіну. Повісити таким способом можна тільки плакати і малюнки.

* Повісити легку картину розміру А4 на стіну, не свердлячи її, досить легко. У цьому вам допоможе двосторонній скотч. Практично найпростіший. Просто перевірте, щоб він був на тканинній основі, адже такий скотч витримує більшу вагу. Цей спосіб згодиться на гіпсокартонних стінах, які чутливі до будь-якого порушення цілісності поверхні.

* Якщо не знаєте, як повісити картину вагою близько 1 кілограма, візьміть гачок без декоративних прикрас. Металеву основу вирівнюємо так, щоб вона максимально прилягала до стіни. Приклеюємо гачок на стіну і ховаємо «підставу» за шматочком шпалерів у тон. Залишається помітною тільки петелька, на яку легко повісити картину.

* В багатьох магазинах можна купити простий пристрій, який зветься жучок-павучок. Замість шурупа, з яким без свердління не обійтися, гачок кріпиться за допомогою чотирьох гострих металевих «лапок», чіпляючись ними за стіну. Після його демонтажу залишається 4 маленькі дірочки, які досить просто потерти пальцем, щоб усунути. На такий гачок можна підвісити рамку вже вагою до 2 кілограмів.

* Незвичайний, але дієвий метод. Від швейної голки (вона сталева і міцна) відкушуємо плоскогубцями вушко, гострим кінцем вбиваємо голку в стіну. І без цвяхів, і майже не залишається слідів, і повісити картину легко.

* Рідкі цвяхи – це один з різновидів клею. Вони підходять для ситуації, в якій дві нерівні поверхні потрібно намертво приклеїти одна до одної. Картину на «рідких цвяхах» можна повісити і в спальні над головою, і в кухні. Повісити на стіну таким способом можна і важку картину, але висіти вона там буде довго.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x