Сучасне лікування при сезонних загостреннях шкірних захворювань

Сучасне лікування при сезонних загостреннях шкірних захворювань

Лікар-дерматолог першої кваліфікаційної категорії медичного діагностичного центру «ЛУР» Лариса Анатоліївна Уманець пояснила, чому та як необхідно лікувати хронічні захворювання шкіри, особливо під час сезонного загострення. Зокрема, вона розповіла про сучасний метод лікування проблем шкіри – фототерапію.

– Зміна пори року – це певний стрес для організму. Саме у цей час спостерігають ріст простудних захворювань, зниження імунітету, появу авітамінозу, – говорить лікарка. – Все це призводить до загострення хронічних шкірних захворювань. До нашого центру звертаються за допомогою люди різних вікових категорій, від маленьких дітей до літніх людей. Для кожного віку характерні певні проблеми із шкірою. Допомоги потребують пацієнти із такими серйозними дерматологічними захворюваннями, як псоріаз, вітіліго, атопічний дерматит, парапсоріаз, червоний плескатий лишай. Якщо вчасно розпочати лікування, можна досягнути стійкої ремісії і покращити загальний стан здоров’я. Псоріаз, якщо його не лікувати, надалі може пере­йти в більш агресивну форму. Псоріаз не лише вражає шкіру. Страждають усі органи: суглоби, шлунково-кишковий тракт, зростає кількість серцево-судинних захворювань і врешті-решт ця недуга може приводити до інвалідності. Ми підбираємо адекватне й результативне лікування. Застосовуємо такий метод лікування, як фототерапія. Це досконалий та безпечний метод. В Україні, та і в цілому світі цю процедуру називають «золотим стандартом» лікування багатьох шкірних захворювань.

Фототерапія (дослівно «світлолікування») – це сучасний найефективніший і найбезпечніший метод лікування. У медичному діагностичному центрі «ЛУР» процедуру проводять на новому обладнанні – фотокабіні «Daavlin» виробництва США. Пристрій обладнаний 48 лампами, що випромінюють УФБ (ультрафіолет Б) із довжиною хвилі 311 нм, що містить максимальну кількість лікувального ультрафіолету. Цей спектр не лише ефективний для лікування, а й безпечний для організму. Адже дія ультрафіолетового променя спектру Б розповсюджується лише на поверхні шкіри і не проникає вглиб. Тому ризик виникнення уражень чи онкопатології внутрішніх органів неможливий.

Фототерапія проводиться в амбулаторних умовах та не потребує відриву від роботи та навчання. Процедуру можна поєднувати з традиційними методами лікування та призначати дітям від 5-ти років, вагітним жінкам та матусям-годувальницям. При використанні загальної фототерапії перевагою є і те, що впливу УФ променів підлягають як уражені ділянки, так і візуально здорова шкіра, на якій може виникнути новий висип. Промінь впливає на уражені ділянки шкіри, стимулює обмінні процеси, уповільнює поділ клітин поверхневого шару шкіри і призводить до зменшення інтенсивності запальних процесів та свербіння. Тривалість курсу фототерапії залежить від виду захворювання, його розповсюдженості та активності процесу.

Для визначення оптимального методу лікування необхідно проконсультуватися із лікарем-дерматологом Медичного діагностичного центру «ЛУР», який на підставі скарг та клінічних проявів захворювання зможе підібрати індивідуальну програму лікування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x