Що робити, якщо у вас алергія на холод?

Що робити, якщо у вас алергія на холод?

Багато людей навіть не підозрюють, що страждають на поліноз (алергію на холод), і списують хворобливі симптоми на звичайну застуду. Частіше алергія на холод проявляється як кропив’янка. У хворого при мінусовій температурі починають свербіти спочатку відкриті ділянки шкіри (обличчя, руки, вуха, слизова губ), а згодом й інші частини тіла, з’являються набряк і щільні висипання рожевого або білуватого кольору.

Звичайно, організм може і просто так відреагувати на різку зміну температури. Але якщо почервоніння і свербіння не проходять через 20-30 хвилин і неприємні відчуття зберігаються не менш як 48 годин, ймовірно, це саме холодова алергія. Більш того, вона може проявлятися не тільки від морозу, але й від сильного вітру, при контакті з холодною водою, під впливом кондиціонера, на протягах, у сиру погоду, при переході з холодного приміщення в тепле.

Якщо алергія на холод виявилася на тілі, для якнайшвидшого загоєння уражені ділянки корисно змащувати соком алое. А щоб подібна напасть не турбувала в холоди, народна медицина рекомендує лікування корінням малини: для цього 50 г сухої подрібненої сировини необхідно запарити 0,5 літра окропу. Потім суміш потрібно гріти хвилин сорок на невеликому вогні і процідити. Починати пити такий відвар бажано за кілька місяців до настання холодів по 2 столові ложки тричі на день. Тривалість лікування – 2 місяці.

Алергію на холод на обличчі, як, втім, і на інших ділянках шкіри, допоможе вилікувати такий засіб: у рівних пропорціях змішайте чистотіл, листя м’яти, корінь лопуха і квіти календули. Залийте 5 столових ложок суміші рослинною олією на кілька сантиметрів вище за неї і залиште на добу. Після цього простерилізуйте його на водяній бані і процідіть. Змащуйте засобом уражені ділянки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x