Як заспокоїти нерви

Як заспокоїти нерви

Втома, напруга на роботі й будь-які інші негаразди згубно впливають на нашу нервову систему. В результаті це призводить до порушення сну, поганого настрою, занепаду сил. Звичайно, можна придбати заспокійливе в аптеці, але, ймовірно, воно матиме побічні ефекти. Про дієві способи заспокоєння – читайте далі в матеріалі.

Промасажуйте м’яку частину долоні під великим пальцем протягом 3–5 хвилин.

Уникайте кофеїну – це сильний стимулятор, він може призвести до підвищеної напруги. Краще приготуйте каву… з калини. Напій із сухих подрібнених ягід заспокійливо діє на нервову систему.

Зробіть мильні бульбашки або надміть повітряні кульки. Надування повітряної кулі змусить вас глибоко дихати й посприяє заспокоєнню та розслабленню, нормалізації серцебиття і зніме напругу.

Сходіть на прогулянку. Доторкніться до стовбура дерева й затримайтеся в цьому положенні на 1–2 хвилини. Рослинами-донорами вважають дуб, сосну, березу, клен і плодові дерева.

Охолодіться. Підставте руки під струмінь холодної води або додайте шматочки льоду в напій.

Малюйте. Музика та малювання – перевірені методи, що знімають нервову напругу, оскільки творчий процес допомагає розслабитися та забути про всі турботи.

Зробіть перестановку. Зруште з місця 27 предметів. Китайці вірять, що так ви не лише міняєте напрямок потоків енергії, але й заспокоюєтеся. А взагалі будь-яка діяльність, пов’язана з упорядкуванням – перебрати одяг, книги, прибирати в кімнаті – допоможе вам заспокоїтися.

Поговоріть із другом, адже на те він і друг, щоб допомогти у скрутний час. До речі, іноді поговорити можна і з абсолютно незнайомою, випадковою людиною, головне – виговоритися під час стресу.
Якщо такого немає, можна поговорити навіть із самим собою. Власний щоденник стане гідним співрозмовником, приймаючи ваші думки у письмовому вигляді і допомагаючи їх структурувати і «розкладати по поличках».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x