Науковці університету взяли участь у національному екологічному форумі

Науковці університету взяли участь у національному екологічному форумі

Науковці кафедри хімії, екології та методики їх навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини професор Світлана Совгіра та старший викладач Наталія Душечкіна взяли участь у Всеукраїнському екологічному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який проходив 22-23 листопада у приміщенні Великого конференц-залу Президії Національної академії наук України (м. Київ). Метою форуму є визначення в Україні проблем та перспектив формування Стратегії поводження з небезпечними відходами, міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з побутовими відходами. Про це інформує прес-служба закладу.

Учасників форуму вітали заступник міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Олег Недава, голова Всеукраїнської екологічної ліги, голова Національної екологічної ради України Тетяна Тимочко, представники центральних і регіональних організацій.

Під час форуму обговорювались актуальні проблемні питання та кращі практики щодо поводження з відходами в об’єднаних територіальних громадах, стан поводження з сільськогосподарськими відходами, поводження з небезпечними відходами в Україні та багато інших питань.

Результатом роботи форуму стало прийняття резолюції, у якій визначена необхідність забезпечення раціонального поводження з небезпечними відходами, ефективного управління цією галуззю, підвищення рівня обізнаності та мотивації громадян, збільшення відсотка перероблених відходів та повторно використаної сировини, гармонізації українського та європейського законодавства у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x