Професорка з Нової Зеландії поспілкувалася зі студентами ЧНУ

Професорка з Нової Зеландії поспілкувалася зі студентами ЧНУ

Раніше вона була студенткою Черкаського національного, а зараз доктор наук та професорка Кентерберійського університету. Наталія Чабан приїхала до рідних Черкас та розповіла сьогоднішнім студентам alma mater про своє життя, закордонну освіту, а також дала поради, як досягнути своєї мети. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Цими днями в ЧНУ відзначали День Гідності та Свободи, і пані Наталія передовсім розповіла про те, що знають у Новій Зеландії про Україну. «Раніше, коли чули, що я з України, питали, чи це десь біля Росії», – каже Наталія Чабан. Однак під час Майдану всі новозеландські газети публікували фотографії з України на перших шпальтах. Але, зізнається вона, за півроку цікавість до її Батьківщини там зникла.

– Нещодавно я була на конференції, де сиділи поважні люди. Вони мене запитали: «Ну розкажіть, чим у вас там все закінчилося?» «Що закінчилося?», – питаю я. «Ну конфлікт на Донбасі». Розумієте, ці люди не знають, що трагічні події у нас ще продовжуються, – розповіла студентам Наталія Чабан.

Також професорка поділилася спогадами про своє дитинство. Про те, що закінчила черкаську школу № 4, музичну школу. І, звісно, розповіла про студентські роки.

За словами Наталії Анатоліївни, нова її батьківщина Нова Зеландія – це перша країна, яка дозволила жінкам голосувати: «Ця країна вважається за статистикою найкращою країною, де можна народитися дівчиною. Рівноправ’я у всьому: спорті, роботі, політичній діяльності».

Студенти розпитували у пані Наталії про освіту в Новій Зеландії, про міжнародні стосунки цієї країни, а також про родину відомої випускниці.

«Моя донька у 9 років пише дослідницький проект про жінок-лідерів Нової Зеландії. А чоловік незабаром поїде у дослідницьку подорож», – розказала їм гостя.

Студенти ННІ історії та філософії охоче поділилися своїми враженнями:

– Було дуже цікаво послухати про Нову Зеландію, про міжнародні зв’язки цієї держави, про освіту та історію назви країни. Це дуже пізнавально і необхідно нам як майбутнім дипломатам, – вважає Анастасія Стрельбицька з 1-В групи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x