Більше 1,5 млн заборгованість по зарплаті в золотоніського «Златодару»

Більше 1,5 млн заборгованість по зарплаті в золотоніського «Златодару»

Про складну ситуацію на ДП «Златодар» повідомляє у Фейсбуці Любов Саврасова.

«На ДП «Златодар» склалась дужа важка ситуація. Один із найпотужніших елеваторів Україні може припинити своє існування. Це все пов\’язано з неефективною роботою минулих керівників. Заборгованість комбінату перед працівниками, фондами і контрагентами в декілька разів перевищує залишкову вартість самого підприємства. Соціальна напруга в колективі має дуже критичний рівень. Так як заборгованість працівникам по заробітній платі перевищила 1,5 млн гривень. Нещодавно на підприємстві назначили нового керівника. Це дещо зменшило градус напруги. Тому що це місцева житель, який має досвід роботи на даному підприємстві. Мало того, незважаючи на надскладну фінансову ситуацію на підприємстві, керівнику вдалось знайти внутрішні резерви та виплатити робітникам аванс на Пасхальні свята. Була проведена організація робота з кадрами та складено план виходу із кризової ситуації.

Але в справу втрутилась російська компанія, відносини з якою у Златодару виникли в 2012 році. Тоді на елеваторі зникло зерно цієї фірми, вартість якого більше ніж 15 млн гривень. Була відкрита кримінальна справа проти посадових осіб, доля цієї справи досі невідома. А ця компанія подала в суд на державне підприємство по стягненню цієї суми. Звичайно, що елеватор не має змоги самостійно виплатити такі величезні кошти, тому російська фірма подала в суд на впровадження процедури банкрутства на золотоніському підприємстві. Ця процедура поставить хрест на життєдіяльності елеватора, який не зможе провести заготівлю зерна в сезоні 2014 року (бо хто ж повезе своє зерно банкруту), підприємство й надалі не матиме змоги виплачувати заробітну плату, що призведе до звільнення працівників, а Золотоноша отримає майже 300 безробітних. Керівником підприємства було відправлено низку листів до майже всіх органів влади та правоохоронних органів, працівники, в свою чергу, також склали колективне звернення до прем\’єр-міністра, в.о. президента та голови обласної адміністрації з проханням допомогти врятувати комбінат від зникнення. Наразі відповіді поки що не має. Та надія не вмирає і золотонісці продовжують вірити в те що, наш комбінат все ж таки зможуть реорганізувати і він зможе в цьому році відкрити свої склади для сільгоспвиробників Черкащини.
До речі нещодавно пройшло засідання в Черкаській обласній адміністрації, де керівник ДП «Златодар» мав змогу доповісти про ситуацію на підприємстві безпосередньо обласному керівництву».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x