На Звенигородщині висіяли понад 7 тонн жолудя дуба звичайного

На Звенигородщині висіяли понад 7 тонн жолудя дуба звичайного

У Звенигородському лісгоспі готуються до наступних лісокультурних кампаній, адже, як зауважують самі лісівники, відновлення лісу – це безперервний процес. Тож, аби виростити високоякісні сіянці, що в майбутньому стануть могутнім лісом, потрібно докласти чимало зусиль. Найперше, необхідно зібрати лісове насіння та висіяти його у лісові розсадники. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цього року звенигородські лісівники зібрали 14686 кг жолудя дуба звичайного. Із них 7386 кг висіяли у лісовому розсаднику Пехівського лісництва Звенигородського лісгоспу, на площі 1,25 га. Решту лісового насіння використають під час весняної лісокультурної кампанії – частина культур буде створена посівом жолудя. А до того часу насіння зберігатиметься у відповідних умовах. Варто зазначити, що Пехівський розсадник є базовим і забезпечує посадковим матеріалом усі лісництва підприємства.

– Лісовідновлення – це один із найважливіших аспектів у роботі лісівників. Тож до цього процесу ми підходимо відповідально. Наразі вже закінчили роботи із висівання жолудів дуба звичайного у розсадник й на весну плануємо отримати гарні сходи, – говорить головний лісничий Звенигородського лісгоспу Сергій Тлустий.

Звенигородські лісівники зауважують, що перевага осіннього висівання лісового насіння полягає, перш за все, в тому, що це відповідає самій природі лісовідновлення. Окрім того, при осінньому посіві немає потреби стратифікувати насіння і зберігати його протягом зими. Перші паростки з’являються ранньою весною і ростуть досить інтенсивно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x