Коваленко розповіла про адміністративну реформу

Коваленко розповіла про адміністративну реформу

У чому саме полягатиме децентралізація, про яку так багато говорять в Україні останнім часом, розповіла вчора під час консультативно-координаційної ради з питань розвитку місцевого самоврядування голова Черкаської облради Валентина Коваленко. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Розглядається трирівнева система адміністративно-територіального устрою України: область, район, громада, – зазначила Коваленко. – Функції виконавчої влади від місцевих адміністрацій перейдуть до виконкомів рад відповідного рівня. Між самими органами місцевого самоврядування повноваження поділятимуться за принципом субсидіальності – передачі максимуму повноважень на найнижчий рівень органів влади (звісно, за можливості виконання ними цих повноважень). Для реалізації цих повноважень органи місцевого самоврядування забезпечуються необхідними фінансовими ресурсами, в тому числі – й за рахунок іншого, ніж зараз, розподілу податків.

Замість державних адміністрацій, які ліквідовуються, буде утворено державні представництва на чолі з префектами. Але ці представництва матимуть лише контрольно-наглядові та координаційні, а не виконавчі, функції. За основу реформи місцевого самоврядування було взято досвід Польщі, а також Швейцарії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x