Де найвигідніше купувати старий автомобіль?

Де найвигідніше купувати старий автомобіль?

Найбільший ринок вживаних автомобілів знаходиться в Америці. Тут можна підібрати авто в будь-якій ціновій категорії, від бюджетних седанів, до авто найдорожчих преміум моделей і комплектацій. Винятки становлять лише деякі авто виробництва Франції та Японії, вироблені спеціально для внутрішнього ринку. Більшість машин на «автоматі» і з бензиновим двигуном, чимало гібридів і електричних авто.
Значна частина населення набуває машини саме на американських аукціонах (з ушкодженнями після ДТП, стихійних лих, після викрадення або втоплені) − на такі авто навіть свіжих років випуску ціни взагалі смішні − як за 20-річну «європейку» на Єврономер.

Як придбати автомобіль в Америці?
Але з США треба машину ще привезти (враховуючи вартість транспортування по Америці до порту і по морю до Одеси), розмитнити, сертифікувати і найчастіше − відремонтувати. Послуги з підбору та доставки авто з США надають чимало українських компаній, так що проблем з цим немає. Навіть з урахуванням їхніх послуг привезти з США автомобіль дуже вигідно.

Як правильно вибрати автомобіль і без проблем розмитнити його:

  • Автомобіль повинен потрапляти під дію закону №3251, це означає що рік його випуску повинен бути не пізніше 1 січня 2010 року, обсяг двигуна до 3 л бензин, і до 2,5 л дизель, відповідати стандарту Євро 5.


  • Автомобіль із явними пошкодженнями, вигідніше розмитнювати, оскільки при розрахунку митних платежів, враховується його інвойсної вартість.

Українці часто замовляють автомобілі з США, і цілком можуть організувати процес покупки і доставки самостійно. Але це, як правило, обходиться дорожче, ніж через компанію, яка має представника в США. По-перше, аукціонні збори для американських дилерів нижче, ніж для приватників. По-друге, існує маса нюансів з купівлі, які українці не знають.
Більш того, перша реєстрація авто, привезеного з-за кордону, має свою специфіку, тому має сенс звернутися за допомогою до фахівців. Так як необхідно добре орієнтуватися в цілому ряді законодавчих актів, щоб знизити витрати на оформлення і постановку на облік. Для автомобілів з США і Канади реєстраційна процедура можлива тільки після сертифікації.

Де найвигідніше купувати старий автомобіль?

Чому саме США?
Відповідно до прийнятого пару років назад закону 3 251, в Україні передбачається значне зниження акцизів на ввезення вживаних автомобілів з будь-якої країни, навіщо ж тоді привозити авто з далекої Америки?
Справа в тому, що авторинок США є одним з найбільших і прогресивних в світі. Як пише Carsalebase, в 2017-м в США продали понад 17 млн авто (населення країни − приблизно 325 млн), у той час як у всій Європі за рік реалізували всього 21 млн машин (загальна чисельність континенту − понад 700 млн осіб).
Купівельна спроможність і інтерес американців до нових автомобілів роблять цю країну найпривабливішою для світових виробників. Найвідоміші бренди пропонують не тільки унікальні комплектації, а й додаткові моделі виключно для США. Як результат − зростання конкуренції, постійне поповнення машин і продаж авто на вторинному ринку практично за безцінь (навіть за українськими мірками).
Оскільки всередині країни також існує своєрідна страхова система: коли автомобіль потрапляє в ДТП, вся інформація про його пошкодженнях та стан фіксується в спеціальних базах даних, ціна на нього падає в кілька разів і для американців авто стає просто витратним матеріалом.
Подібні машини часто потрапляють на аукціони, де за них ведуть торги покупці з різних країн, у тому числі і України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x