Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Набутівська об’єднана територіальна громада – одна з найбільших у Черкаській області. Перші вибори тут відбулися 18 грудня 2016 року. До новоствореної адміністративної одиниці увійшло 7 рад та 7 старостинських округів. Таким чином чисельність населення нині становить понад 6 700 осіб, а загальна площа ОТГ – 215,98 км кв. Днями у школи, ФАПи, сільські клуби й інші соціальні заклади громади від народного депутата Геннадія Бобова надійшла допомога. Майже кожен заклад отримав від депутата речі, необхідні працівникам для нормального функціонування і надання населенню необхідних послуг.

На початку становлення громади були труднощі з її реєстрацією та приміщенням адміністративного центру, але очільники місцевої влади успішно владнали ці питання. Адмінцентром стало село Набутів (через зручність розташування), де раніше навіть не було сільської ради. Центральне адмінприміщення Набутівської ОТГ розмістили в амбулаторії.

– Благоустрій розпочали з березня. Фактично за короткий час (за весну)зробили ремонт 19-ти вулиць, відновили мережу освітлення на 17-ти вулицях, на 800 тисяч гривень відремонтували дороги. Також на трьох кладовищах були встановлені огорожі. Після червня, коли вийшла постанова надання субвенції на інфраструктуру нашої громади, ми вже почали працювати над об’єктами – це капітальний ремонт, – розповідає Голова Набутівської об’єднаної територіальної громади Олег Малюга. – Заасфальтували три дороги у селах Деренковець, Кичинці та Набутів. Проклали 260 метрів асфальту. Утеплення горища і перекриття даху у дитячому садку села Драбівка робили за інфраструктурні кошти (600 тисяч гривень).

Загалом до Набутівської громади входять 13 сіл (7 сільських рад). Громада утримує 34 заклади – 6 ФАПів та 2 амбулаторії, 1 музичну школу, 7 будинків культури та 2 сільських клуби, 8 бібліотек та 3 музеї, 1 дитсадок та 5 навчально-виховних комплексів, 1 дитячий будинок сімейного типу. Всі установи потребують ретельного догляду й фінансування. На жаль, ресурси місцевого бюджету не безмежні. Тому допомога Геннадія Бобова для селян була просто необхідною.

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Нетеребський НВК тепер має великий плазмовий телевізор
Потрібний подарунок цього дня отримав НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів», що розташований неподалік – у селі Нетеребка. Заклад побудували у 1975 році, він розрахований на проектну потужність 350–400 дітей. Нині у школі навчається 89 учнів, у дошкільній групі 19 дітей. Працює у закладі 18 вчителів, з них – 4 вчителі вищої категорії, 4 першої категорії.
– Усі ми знаємо, що діти – це майбутнє, у яке треба вкладати всі свої сили. Наша співпраця із Геннадієм Бобовим триває вже багато років. Ми щиро вдячні Геннадію Борисовичу за те, що за його фінансової допомоги зробили внутрішні туалети у нашому закладі практично з нуля. Крім того, цьогоріч повністю відремонтували фасад і ґанок, встановили огорожу навколо школи, раніше народний депутат дарував нам ноутбук і плазмовий телевізор, – розповідає Тетяна Сірош, яка вже другий рік обіймає посаду директора НВК. – Плазмовий телевізор, який ми отримали сьогодні, – дуже вагомий внесок. Адже зараз усюди впроваджують новітні технології, навчатися можна інтерактивно через інтернет, а це й цікавіше, і результативніше.
Подарунки отримали й у Нетеребському ФАПі, де медичним працівникам вручили нове сучасне обладнання – одноканальний електрокардіограф, тонометр, 2 штативи для крапельниць, апарат Ротта з таблицями.
– Це обладнання для ФАПу – просто життєво необхідне. Особливо електрокардіограф. Адже у селі проживає 1 060 жителів. Переважна більшість населення пенсійного віку, людям до лікарні добиратися доволі складно. У ФАПі працюють три працівники – фельдшер, акушер і санітарка. Приїздить періодично сімейний лікар із Набутова на виїзди і проводить прийоми пацієнтів. Проте електрокардіограф із собою не повезеш, – говорить староста села Наталія Сухопара. – У приміщенні ФАПу в нас тепло, раніше за допомоги Геннадія Борисовича тут встановили котел, свердловину, відремонтували й утеплили приміщення, замінили вікна, отримали глюкометр. Ми дуже раді, що Геннадій Борисович опікується нашим селом, і розуміє, що люди потребують допомоги.
– Я тут працюю вже 19 років, – каже Оксана Казимір, завідувачка ФАПу в Нетеребці. – Сімейний лікар, який приїздить із Набутова, призначає лікування, а ми надалі його виконуємо. Також надаємо екстрену допомогу. Вдячна Геннадію Борисовичу за піклування і розуміння потреб простих людей.

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Корнилівський ФАП віднині забезпечений власним електрокардіографом
Корнилівка – одне із найстаріших сіл на Корсунщині. Перші писемні згадки про нього датують ще 16 сторіччям. Про це розповіла Наталія Баб’як, староста села Корнилівка.
– Наше село відоме тим, що саме тут знаходиться визначна пам’ятка архітектури Правобережжя – Спасо-Преображенська церква, яку будували з 1738 до 1793 років. Вона занесена до переліку визначних пам’яток архітектури України, – говорить пані Наталія. – У нас є початкова школа, будинок культури, пилорама, бібліотека. ФАП функціонує із 1957 року. У перспективі вже написаний проект про перенесення ФАПу поряд у більш просторе тепліше приміщення. Із Геннадієм Борисовичем дуже давно співпрацюємо, ще із 2012 року. Наше село завжди його підтримує. Він багато нам допомагав, ще коли я була директором школи.
За словами працівників Корнилівського ФАПу, медзаклад обслуговує все населення села і Корнилівський хутір – 480 осіб, переважно – літні люди. У закладі працює дві працівниці – фельдшер і санітарка. Щодня до них звертається у середньому 12 осіб. Цього ж дня ФАП отримав у подарунок від Геннадія Бобова медичне обладнання.
– Сьогодні ми отримали одноканальний електрокардіограф, сумку-укладку фельдшера, інгалятор, бактерицидну лампу, пульсоксиметр, – відзначає завідувачка Корнилівського ФАПу Тетяна Полствин. – Це обладнання ми дуже чекали, адже воно нам необхідне для постановки правильного діагнозу, а це дуже важливо для надання невідкладної допомоги і подальшого супроводу лікування пацієнтів. Щиро вдячні Геннадію Борисовичу за допомогу.

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Драбівській музшколі вручили оргтехніку, а ФАПу – велосипед і обладнання
У селі Драбівка за допомоги народного обранця у місцеву музичну школу придбали два ноутбуки та обладнали меблями музично-теоретичний клас. Нині заклад відвідують 88 учнів, які поєднують навчання на декількох факультетах одночасно. Працює у музичній школі 9 викладачів і директорка. Адміністрація школи щиро дякує Геннадію Борисовичу за його благородну і нелегку працю:
– У нашій школі навчалися відомі художниці, одна з них тепер працює тут викладачем. Ноутбуки, які подарував Геннадій Бобов, нам дуже потрібні для роботи. Адже образотворче мистецтво – це те, що треба показувати і бачити. Тепер ми можемо впроваджувати сучасні технології для всебічного розвитку наших учнів. У музично-теоретичному класі наразі відбуваються заняття з сольфеджіо та музичної літератури, там же займаються вокалісти та піаністи. Ми давно вже мріяли мати зручні сучасні робочі місця у навчальному класі. Нові шкільні парти, стільці та комфортні умови навчання – це запорука майбутнього успіху вихованців, – розповідає Єлизавета Єлець, директорка Драбівської музичної школи. – Геннадій Бобов допомагає нам вже не перший рік. Дуже приємно, що Геннадій Борисович завжди виконує те, що пообіцяв виборцям. Ще під час перших виборів ми звернулися до нього за допомогою замінити вікна у приміщенні школи, бо вони були у дуже поганому стані. І через місяць усі вікна у школі були нові.
Окрім того, як зауважує староста села Драбівка Ольга Горобець, народний депутат регулярно фінансово допомагає місцевим танцівникам, спортсменам, співакам та просто талановитим дітям, і селу в цілому.
– Геннадій Борисович дуже опікується нашим селом. За його допомоги та сприяння нам встановили автобусні зупинки, регулярно закуповують бензин, налагодили вивезення сміття на звалище, встановили необхідне обладнання у сільську раду. Хто звертався по допомогу – він нікому не відмовив, – констатує Ольга Іванівна.
Також того ж дня до Драбівського ФАПу привезли нове сучасне медичне обладнання. Як зазначає завіду­вачка ФАПу Галина Михайлюк, до їхнього закладу звертаються усі жителі села – разом з дітками 1 220 осіб. Чимало з них вже уклали угоди з сімейними лікарями, проте лікування та екстрену допомогу отримують у ФАПі.
– Я працюю тут фельдшером вже рік. Радію, що сьогодні нам подарували таке потрібне обладнання – і тонометр, і ростомір, і тест-смужки до глюкометра, велосипед, – тішиться Галина Михайлівна. – Від імені усіх працівників і жителів села дякую Геннадію Борисовичу за те, що він ніколи не залишається осторонь від нагальних проблем простих людей. Завдяки новому обладнанню ми матимемо можливість надати послуги пацієнтам якісно й швидко.

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Набутівський клуб отримав технічне обладнання
Одним із перших об’єктів, який потрапив у коло уваги народного депутата, став сільський клуб центрального населеного пункту громади. Село Набутів має давню історію. Нині тут проживає понад 870 людей. Для більшості з них сільський клуб є чи не єдиним місцем, де можна культурно відпочити. А дехто завдяки цій установі має можливість реалізовувати свої таланти і вміння. На жаль, приміщення закладу не таке вже й нове, а обладнання, котре працювало до цього часу, взагалі морально і технічно застаріло. Саме тому працівники клубу звернулися по допомогу до Геннадія Борисовича.
– У нас є свій аматорський хор із людей старшого покоління, також часто збирається молодь, влаштовує концерти, – розповідає завідувач Набутівського клубу Сергій Кріт. – Раніше це було надзвичайно складно робити, бо в нас не було відповідного обладнання. Ми зверталися до всіх, до кого лише могли. Дуже вдячні Геннадію Бобову за те, що він нас почув. Тепер ми матимемо свій ноутбук, мультимедійний проектор та проекційний екран. Завдяки такому обладнанню ми зможемо повноцінно готуватися до репетицій і проводити концерти

Геннадій Бобов допоміг соціальним закладам Набутівської ОТГ

Сахнівські школярі отримали подарунки
У Сахнівській авторській школі  ім. О. А. Захаренка того ж дня з’явився кольоровий багатофункціональний пристрій, якого давно потребували й вчителі, й школярі. Також закладу подарували 2 насоси для басейну та 15 м’ячів. За словами заступниці директора Тамари Бабенко, у школі наразі навчається 83 учні, працює 19 педагогічних працівників. Школу заснували 60 років тому. Зараз там функціонує 5 центрів – виховний, навчальний, трудового виховання, спортивний і молодша школа. Також наявний басейн і хореографічний зал.
– Ми брали участь у проекті «Інноваційні школи Черкащини». У цьому проекті ставили собі за мету зробити школу санаторного типу, щоб діти водночас могли і навчатися, і лікуватися. За сприяння народного обранця нам виділили державні кошти для того, щоб реконструювати дитячу установу «Вогник» під табір, де лікуватимуть сколіоз. Основні ремонтні роботи вже виконані, залишилося упорядкувати територію та облаштувати підземні комунікації, – резюмує Тамара Володимирівна.

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x