Чверть століття факультет економіки та управління ЧДТУ готує фахівців, які досягають успіху

Чверть століття факультет економіки та управління ЧДТУ готує фахівців, які досягають успіху

Факультет економіки та управління – один із найперспективніших та найпопулярніших факультетів Черкаського державного технологічного університету, історія успіху якого розпочинається з 1993 року, а цьогоріч факультет відзначає свій 25-й день народження.

Нині до складу факультету, який очолює кандидат економічних наук, доцент Демиденко Віктор В’ячеславович, входять 6 випускових кафедр: кафедра фінансів (завідувач кафедри –
д. н. держ.упр., професор Ірина Георгіївна Гончаренко); кафедра менеджменту та бізнес-адміністрування (завідувач кафедри – д. е. н., професор Олеся Валентинівна Фінагіна); кафедра економіки та підприємництва (завідувач кафедри – д. е. н., професор Руслан Володимирович Манн); кафедра економічної кібернетики та маркетингу (завідувач кафедри – д. е. н., професор Олена Віталіївна Коломицева); кафедра обліку, аналізу і оподаткування (завідувач кафедри –
к. е. н., доцент Валентина Олександрівна Гавриленко); кафедра міжнародної економіки та бізнесу (завідувач кафедри – д. е. н., професор Леся Омелянівна Петкова).

Кадровий потенціал факультету справді вражає, адже 90% викладачів мають наукові ступені та вчені звання.

Сьогодні факультет економіки та управління забезпечує підготовку студентів на освітніх рівнях бакалавра та магістра за спеціальностями: 051 Економіка (Міжнародна економіка, Економічна кібернетика), 071 Облік і оподаткування (Облік і аудит), 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 073 Менеджмент (Менеджмент, Аграрний менеджмент, Управління проектами, Бізнес-адміністрування, Управління інноваційною діяльністю), 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність (Підприємництво та економіка підприємства), 281 Публічне управління та адміністрування.

Студентське життя на факультеті різнобарвне та активне, насичене цікавими форматами організації навчання, що надає широкі можливості для самореалізації із залученням нових комунікаційних технологій, інтерактивних майданчиків, актуальних кейсів, з поглибленим вивченням іноземних мов та самостійним вдосконаленням знань в оновлених комп’ютерних лабораторіях.

На факультеті постійно вирує громадське життя, студенти організовують та беруть участь у захопливих заходах, дебатних турнірах, конференціях, форумах, семінарах, майстер-класах, Всеукраїнських студентських олімпіадах, готують наукові роботи для участі у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах наукових робіт.

Усі охочі можуть спробувати себе у студентському самоврядуванні та різноманітних гуртках і секціях: Financial scientific club, Маркетинговому клубі, а також здійснювати наукові дослідження у Ресурсному центрі зі сталого розвитку. До того ж, студенти факультету мають змогу проходити закордонні стажування, брати участь у спільних міжнародних програмах та проектах відповідно до підписаних угод про співпрацю з програмами Фонду «Східна Європа» і Child Fund Deutschland «Діалогова та медіакомпетентність як шлях до порозуміння в українському суспільстві», Британської Ради «Активні громадяни», ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», Британської ради «English for Universities», Noosphere Engineering School, Інституту міжнародної освіти CIVIC, Інформаційного центру Європейського Союзу в Черкаській області тощо.

Студенти факультету активно долучаються до програм «Подвійний диплом», за програмами міжнародного академічного обміну «Польський Еразмус для України» та «Еразмус+». Третьокурсники й четвертокурсники навчаються та стажуються в університетах Польщі – у Краківському економічному університеті і Щецинському університеті, а також Болгарії –у Варненському університеті менеджменту. З 2016 року діє договір про співробітництво між ЧДТУ та Akademia Polonijna w Czzęstochowie (Полонійною академією в Ченстохові, Польща).

– Загалом факультет економіки та управління активно розвивається, має амбітні плани з розширення сфери міжнародного співробітництва, відкриття нових спеціальностей та впровадження освітніх програм, які забезпечуватимуть широкі можливості для успішного працевлаштування висококваліфікованих випускників, – наголошує декан факультету економіки та управління ЧДТУ Віктор Демиденко.

Пишається факультет економіки та управління і своїми випускниками, адже якість отриманої в університеті освіти дала їм змогу стати успішними відомими людьми, обійняти керівні посади у наукових інститутах, органах влади та бізнесі. Успішні випускники – найбільше багатство і факультету, і університету, до того ж, більшість з них продовжують долучатися до різноманітних університетських заходів, не забуваючи свою Альма-матір. Серед успішних випускників факультету економіки та управління – міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який у 2005 році здобув освіту за спеціальністю «Економіка підприємства»; директор ЧОД АБ «Укргазбанк», випускник спеціальності «Фінанси і кредит» 1997 року Ростислав Ніконов; заступник начальника Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської ОДА, випускник 2004 року, кандидат економічних наук, доцент Богдан Бєлов; випускник 2002 року спеціальності «Економіка підприємства», а нині Президент Черкаської торгово-промислової палати Сергій Першин; кандидат історичних наук, директор Бош Авто Сервіс у м. Кам’янка, випускник спеціальності «Економіка підприємства» 2014 року Ігор Кивгила; заступник начальника управління – начальник відділу залучення інвестицій та міжнародного співробітництва управління інвестицій, міжнародного співробітництва та регуляторної політики Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, випускниця спеціальності «Фінанси і кредит» 2003 року Ірина Дядик; перший віце-президент Черкаської торгово-промислової палати, випускник спеціальності «Управління проектами» 2008 року Сергій Корнієнко; директор ТОВ «Зір Плюс», випускник спеціальності «Менеджмент» 2000 року Юрій Лемещук; заступник директора ТОВ «Мейк-Агро», голова ради Спілки сільськогосподарських товаровиробників Смілянського району, випускник спеціальності «Міжнародна економіка» 2014 року Олександр Василенко та інші успішні фахівці.

– Ті знання, які я здобув у цьому університеті, знадобились мені у роботі і на попередній, і на нинішній посаді, – зазначив під час зустрічі з випускниками ЧДТУ кілька років тому Анатолій Бондаренко. – Своїх викладачів я можу згадувати тільки зі словами теплої вдячності, вони не просто навчають студентів професії, а вкладають у них душу.

Випускники факультету економіки та управління нерідко згадують роки навчання та викладачів, які вкладають у кожного студента частинку своєї душі.

Факультет економіки та управління Черкаського державного технологічного університету дає поштовх до самореалізації в дорослому житті та слугує стартовим майданчиком для подальших особистих досягнень, – впевнений директор ЧОД АБ «Укргазбанк» Ростислав Ніконов.

– Роки навчання на факультеті економіки та управління асоціюються із найкращим періодом життя. Тут я отримав не лише якісну освіту, а й зустрів друзів, з якими і досі підтримую зв\’язок, – зауважує директор Бош Авто Сервіс Ігор Кивгила.

До святкування 25-річчя факультету економіки та управління, 29 листопада, в Черкаському державному технологічному університеті приурочена низка актуальних цікавих заходів. З метою ефективної локалізації глобального порядку денного Програми сталого розвитку до 2030 року, Програма розвитку ООН в Україні у партнерстві з Черкаською обласною державною адміністрацією та Черкаським державним технологічним університетом проводять Форум «Досягаймо Цілей Сталого Розвитку ООН в Черкаській області разом». Крім цього, за круглим столом зустрінуться випускники факультету, аби подискутувати на тему: «Економічна освіта в ЧДТУ – запорука професійного успіху». Цього дня для студентів відбудеться пізнавальний квест «Цілі сталого розвитку» та захопливі майстер-класи. На гостей свята чекають урочистості, святковий концерт, виставка досягнень викладачів та студентів факультету економіки та управління, а також фотосушка «Історія ФЕУ в світлинах».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x