Шипшина – універсальні ліки

Шипшина – універсальні ліки

Із плодів шипшини можна робити настої і відвари, що мають протизапальну, протимікробну, жовчогінну, кровоспинну та сечогінну дію. У народній медицині рекомендують приймати відвари з плодів шипшини для зміцнення імунітету, при нестачі вітамінів, захворюваннях жовчовивідних шляхів і печінки, набряках, атеросклерозі, захворюваннях нирок (пієлонефритах), частих кровотечах, гормональних порушеннях, цинзі, неврозах, анемії.

Відвар з ягід шипшини приготувати нескладно. Візьміть одну столову ложку подрібнених сухих плодів на одну склянку води; плоди залийте холодною водою і кип’ятіть 15 хвилин. Потім відвар настоюйте 2 години. Пийте після вживання їжі по півсклянки двічі на день.

Настій із плодів шипшини. Столову ложку плодів (не подрібнених) залийте склянкою гарячої води, закрийте кришкою й нагрівайте протягом 15-ти хвилин на водяній бані, потім охолодіть протягом 45-ти хвилин при кімнатній температурі. Далі – процідіть, залишок відіжміть, вилийте в настій і охолодіть.

Настої з кореня шипшини мають жовчогінну дію, позбавляють від каменів у нирках і допомагають організму боротися із хворобами сечового міхура. Для цього можна зробити такий відвар: 50 г кореня закип’ятіть у склянці води і настоюйте 4 години. Пийте тричі на день.

При порізах і травмах ніг допоможуть ванни з корінням шипшини. Заваріть невелику кількість у чайнику і налийте відразу в миску з водою. Пропарте кінцівки протягом 15-ти хвилин перед сном.

Кора з гілок шипшини допоможе очистити організм від шлаків. Для цієї процедури 5 г кори залийте склянкою окропу, процідіть і одразу ж випийте. Готувати і приймати цей засіб потрібно не довше тижня по одному разу на день. Зловживання не піде на користь, а навпаки, може стати причиною хвороби суглобів і крихкості кісток.

З пелюсток квітів шипшини роблять варення, яке допомагає при пришвидшеному серцебитті. Для приготування зробіть цукровий сироп: залийте 0,5 кг цукру 1 л води. Далі цим сиропом залийте 100 г свіжих пелюсток, додайте лимонну кислоту (1 г) і кип’ятіть протягом 2–3 хвилин. Не чекаючи, поки варення охолоне, розлийте його в стерилізовані банки і закрийте кришками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x