Як доглядати за губами в холодну пору року?

Як доглядати за губами в холодну пору року?

У міжсезонний період потрібно не тільки переглянути свій догляд за волоссям, шкірою обличчя, але й правильно доглядати за губами. Перепади температури, сильний вітер або ж спекотне сонце, а також дефіцит вітамінів здатні негативно вплинути на стан губ у міжсезоння. Щоб запобігти сухості, пересиханню і створити спеціальний захисний бар’єр, необхідно підібрати правильний догляд за губами в цей час.

Щодня зволожуйте губи. Можна скористатися спеціальними гігієнічними помадами, до складу яких входять живильні олії, бджолиний віск або ж вітаміни А, E, C і F. Або ж робити 1–2 рази на тиждень живильні маски з олійних розчинів вітамінів А і Е. Поживну медову маску виготовляють і з однієї чайної ложки натурального бджолиного меду або воску і такої ж кількості олії какао. Якщо немає олії какао, можете використати одну столову ложку оливкової або рицинової олії. До цієї суміші додайте одну чайну ложку ромашкового відвару, а також вазеліну.

Використовуйте спеціальні скраби для губ. Косметологи рекомендують робити це хоча б 1 раз на тиждень. Засіб можна придбати в косметичних магазинах або приготувати в домашніх умовах. Для цього змішайте столову ложку рідкого меду з чайною ложкою цукру. Перетріть інгредієнти між собою, а потім додайте половину столової ложки оливкової олії. Нанесіть на губи і помасажуйте. Також можна робити масаж губ зубною щіткою, щоб поліпшити кровообіг. Після такої процедури косметологи радять пом’якшити губи спеціальним бальзамом або ж оливковою олією.

Вживайте в добовому раціоні вітаміни. Фахівці рекомендують додати в свій раціон їжу, багату на вітаміни А, В, F, Е, і С (риба, сир, яєчний жовток, шпинат, морква, зелена цибуля).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x