У Черкасах встановили світлонакопичувальні кулі

У Черкасах встановили світлонакопичувальні кулі

Замість шлагбаумів – бетонні кулі. Такі обновки вже з’явилися у сквері ім. Богдана Хмельницького. За словами заступника директора КП «Дирекція парків» Володимира Стойка, саме цей парк найбільше страждав від вечірніх паркувань автівок черкащан. Про це “Нова Доба” дізналася в КП \”Дирекція парків\”.

– Зі скверу дуже гарний краєвид, тому майже щовечора черкащани паркують свої автомобілі прямо посеред паркової зони. Це заважає комфортному відпочинку людей, тому ми вирішили заборонити в’їзд на територію cкверу, встановивши такі кулі.

Сьогодні вже облаштовано 15 темно-коричневих куль. На них зображено логотип комунального підприємства спеціальною світлонакопичувальною фарбою: за день кулі поглинають сонячне світло, а вночі світитимуться яскравим зеленим кольором. Таким чином, черкащани пішим ходом і за кермом у будь-якому випадку бачитимуть відмежовану територію скверу.

– У минулому році ми встановили шлагбаум, але він не став перешкодою для мажорних машин: вони обминали його та паркувалися прямо на терасі парку. Тому вирішили замінити шлагбаум на декоративні кулі. Тепер мами з колясками вже спокійно зможуть гуляти у сквері, – зазначає очільник «Дирекції парків» Олександр Радуцький.

Комунальники планують встановити «світлонакопичувальні» кулі в усіх парках і скверах міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x