У Чорнобаї привітали людей з особливими потребами

У Чорнобаї привітали людей з особливими потребами

Святкове дійство «Діти сонця» відбулося в «Інклюзивно-ресурсному центрі з відділенням денного перебування дітей з особливим освітніми потребами». За доброю традицією юні вихованці центру разом зі старшими наставниками підготували виставу для гостей, які завітали розділити святковий настрій разом із дітками, що мають особливі потреби.

Згодом у фойє кінотеатру працівники Центру дитячої та юнацької творчості провели конкурсно-розважальну програму для дітей з особливими потребами.
Фестиваль «Повір у себе», що проводиться за підтримки відділу освіти РДА, Управління з питань праці і соціального захисту населення, районної організації Товариства Червоного Хреста, зібрав близько 40 учасників з усього району.

Діти продемонстрували власні таланти і отримали святкові дарунки та іграшки, зібрані школярами під час загальнорайонної акції «Іграшка для друга».
В Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання клубу молодих інвалідів (до 45 років) «Надія».

Директор Центру Інна Шпак провела тренінг «Я в майбутньому», під час якого присутні отримали можливість подолати замкнутість, сформувати перспективи на майбутнє, поспілкуватися, поділитися проблемами та захопленнями.
У приміщенні районного будинку культури сектором у справах сім’ї, молоді та спорту і працівниками РФОКу проведено Спартакіаду серед інвалідів.

Учасники позмагалися у трьох видах спорту. У дартці переміг Антон Пух із Мирного. Найсильнішим у армрестлінгу виявився Валерій Антонов із Мирного. А найінтелектуальнішим у шашках став Андрій Сіньківський із Ревбинець.
А у читальному залі Чорнобаївської районної бібліотеки пройшло спільне засідання клубів ветеранів селища Чорнобай «Зустріч» та обдарованих жінок з обмеженими можливостями «Розрада».

Привітні й креативні працівниці бібліотеки запросили гостей на чайну церемонію. Дотепний гумор ведучих та різноманітні цікавинки вдало поєднались із самобутньою поезією Віри Тараненко із Чорнобая і Лідії Науменко із Малих Канівець. Гуморесками та чудовими виробами порадувала Олена Січкар з Малих Канівець. Щиро аплодували віршованим вітанням Євдокії Сабадаш із Москаленок. Смачними і оригінальними стравами пригостили Лідія Ляпкало із донькою Наталією із Придніпровського. Та й більшість гостей виявилися вмілими кулінарами. Неперевершені пісні звучали у виконанні народного аматорського гурту «Перевесло» (керівник – Заслужений працівник культури України Борис Камінський).
За чаєм зі смаколиками присутні погомоніли про життя-буття та щиро подякували бібліотекарям, які у проведення подібних заходів вкладають всю душу і таланти, даруючи гостям тепло і радість дружнього спілкування.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x