За рік на Черкащині знайшли роботу 684 особи з інвалідністю

За рік на Черкащині знайшли роботу 684 особи з інвалідністю

З початку 2018 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості користувалося майже 2,4 тис. осіб з інвалідністю, з них 111 осіб – це демобілізовані учасники антитерористичної операції, які отримали інвалідність під час бойових дій, 408 осіб з числа молоді у віці до 35 років, 21 випускник закладу вищої освіти та 2 особи з числа випускників професійно-технічної освіти. За сприяння служби зайнятості роботу отримали 684 особи, з них 24 учасники АТО, 109 осіб – молодь у віці до 35 років, 4 випускники закладів вищої освіти, 11 осіб розпочали підприємницьку діяльність. Про це повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.

За словами заступника директора, працевлаштування – це лише частина послуг, які можуть отримати в службі зайнятості люди з особливими потребами. Окрім пошуку підходящої роботи, їм також пропонують послуги з професійного навчання. А у випадку, якщо особа ще не визначилася щодо майбутньої професії, або бажає взагалі змінити галузь діяльності, є можливість пройти спеціальні профорієнтаційні тести та отримати фахову консультацію щодо визначення професійного спрямування.

Протягом січня-листопада 2018 року 228 людей з особливими потребами проходили професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов\’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. З них 194 особи, які вже завершили навчання, працевлаштовані.

Для прискорення адаптації на ринку праці людей з особливими потребами їм надаються профорієнтаційні послуги. На сьогодні 99,5 % осіб даної категорії отримали такі послуги. З метою ознайомлення їх з перспективами зайнятості на Черкащині, соціальними послугами, що надає служба зайнятості, щодо сприяння у самореалізації в професійній галузі та побудови власної стратегії пошуку роботи, проведено 104 інформаційно-консультаційні заходи за участю 1 246 таких осіб.

Для того, щоб не тільки реалізувати власний трудовий потенціал та ознайомитися зі специфікою роботи на підприємстві, а й зробити перший крок до працевлаштування на постійне місце роботи, у людей з особливими потребами є можливість брати участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Цьогоріч 619 осіб долучилися до участі у таких видах робіт.

Для підвищення якості соціальних послуг для людей з особливими потребами в усіх центрах зайнятості та філіях регіону обладнано відповідні інформаційні куточки, де створено умови для самостійної роботи з інформаційними матеріалами, а також є можливість вільного доступу до Інтернет ресурсів, що дозволяє оперативно знайти інформацію про вільні робочі місця та вакантні посади не лише в межах регіону, але й по всій Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x