Студенти ЧНУ відвідали Конституційний Суд України

Студенти ЧНУ відвідали Конституційний Суд України

Із внесенням змін до Конституції України від 2 червня 2016 року, прийняттям Закону України «Про Конституційний Суд України» від 13 липня 2017 року в законодавстві України з’явилося нове поняття – конституційна скарга. З’ясувати його значення, особливості подання та розгляду скарги, місце і роль в системі захисту прав і свобод студенти 1-го курсу ОС «магістр» денної форми навчання спеціальності «Право (Публічне право)» під керівництвом доцента кафедри державно-правових дисциплін Тетяни Коваль вирушили до органу конституційної юрисдикції – Конституційного Суду України. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Під час оглядової екскурсії студенти ознайомилися з музейною експозицією, архівом, прес-центром та бібліотекою, залами засідань Сенату та Великої Палати Суду, дізналися про історію Суду, його повноваження, організацію діяльності, міжнародні зв’язки, функції Секретаріату Суду тощо. Жваву дискусію викликало питання щодо кількості конституційних скарг, які надійшли до Суду, механізму їх розгляду та порядку зберігання. Особливе враження на студентів справив зал засідань Великої Палати Суду, загальна площа якого становить майже 350 кв.м і який є «візитівкою» Суду.

Учасники екскурсії залишилися дуже задоволеними її доброзичливою атмосферою (за що особлива подяка відділу комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу) та пообіцяли повернутися до нього вже як судді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x