Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Сьогодні, 9 грудня, у світі відзначають День благодійності. Адже безкорислива практична допомога будь-кому завжди була фундаментом доброти і людяності в усьому світі. Кореспонденти «Нової Доби» запитали в черкащан, чи робили вони благодійні справи у своєму житті та які вчинки, на їхню думку, є справжньою благодійністю.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Євгенія Завірюха, 70 років, пенсіонерка:
– До благодійності я ставлюся позитивно. На мою думку, благодійність має бути прихованою. В наш час бути справжньою людиною – доволі ризиковано. Вважаю, що людину можна «прочитати» по очах. Я регулярно чим можу допомагаю воїнам АТО. Раніше я в’язала шкарпетки, шила речі, у ці пакунки вкладала записку й цукерки. Відправляла на передову через місцеву благодійну організацію. Зараз уся надія на молодь, саме вони й мають творити благодійні вчинки. Як ми виховаємо молодь – таке й майбутнє. Насправді дуже багато саме від нас належить.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Олександр Шипов, 30 років, монтажник:
– Справжня благодійність має бути відкритою та йти від серця. Неважливо, скільки людей дізнаються по ваш благодійний вчинок. Головне, щоб ті, хто отримав допомогу, і ви були задоволені. Я не брав участь у спланованих благодійних акціях, проте завжди намагаюся допомогти, коли, наприклад, бабусі в аптеці не вистачає коштів на ліки чи в супермаркеті дитина хоче цукерку. Часто перед Новим Роком у торговельних центрах ставлять ялинку, на якій замість прикрас пишуть записки-бажання. А відвідувачі можуть узяти таку записку і придбати бажаний подарунок дитині. Я також беру участь у цій акції. Також у дитячі будинки передаю іграшки.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Володимир Васильченко, 66 років, пенсіонер:
– Благодійність – це намагатися не просто робити разові благодійні вчинки, а й завжди бути добрим до всіх. Справжня благодійність має бути не просто корисною, нести матеріальні блага, а й приносити душевну радість. Найстрашніше – відчувати, що ти нікому не потрібний. Особливо це важливо для пенсіонерів. Тому благодійні вчинки мають насамперед стимулювати жагу до життя.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Альона Ліщук, 21 рік, студентка:
– На мою думку, благодійність – це коли ти допомагаєш якось солдатам ООС або пригнобленим жінкам чи дітям із малозабезпечених родин. Це має йти від серця, бо ти віддаєш якусь частинку себе, не вимагаючи нічого натомість. Зараз важливо, щоб люди допомагали одне одному. У якомусь сенсі благодійність – крок до самореалізації, оскільки ви можете стати волонтером. На першому курсі я з групою брала участь в акціях: сортувала овочі для бійців, хтось плів маскувальну сітку. Зараз, за можливістю, теж намагаюся допомагати тим, хто потребує. Не можу пройти повз скриньки для допомоги, які розміщені в більшості супермаркетах.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Ольга Іваненко, 54 роки, економіст:
– Я абсолютно позитивно ставлюся до благодійників і благодійних акцій. Їх має бути зараз багато, особливо серед молоді. Волонтером я не була, проте завжди намагаюся допомогти людині, якщо вона потребує цього. Варто долучатися до благодійності, щоб розуміти, що ти потрібен комусь, і бути прикладом для молодого покоління.

Як черкащани ставляться до благодійності (ОПИТУВАННЯ)

Олексій Мойсієнко, 19 років, студент:
– Якщо людина займається благодійністю заради добра, то не важливо робить вона це відкрито чи приховує. Думаю, насамперед, допомоги потребують люди з різними захворюваннями. Можна зібрати кошти та придбати спеціальне обладнання або оплатити курс лікування за кордоном. Важливо також пам’ятати про дітей-сиріт та людей літнього віку. Варто створювати пункти допомоги для малозабезпечених громадян, оскільки рівень життя в Україні низький. Я брав участь у благодійних акціях Червоного Хреста. Думаю, важливо українцям долучатися до різних доброчинних заходів. Здебільшого молодь виступає лідером у різних сферах життя країни, тому може мотивувати своїм прикладом творити добро.

Спілкувалися Валерія Тімергаліна і Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x