Зарплата на Черкащині побільшала майже на чверть протягом року

Зарплата на Черкащині побільшала майже на чверть протягом року

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у жовтні 2018 року становила 7821 грн, що у 2,1 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн). Порівняно з вереснем вона збільшилася на 3,2%, жовтня 2017 р – на 22,7%. Про це інформують у ГУ статистики у Черкаській області.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися складське господарство та допоміжна діяльність у сфері транспорту, фінансова та страхова діяльність, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,3–2,2 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в установах поштової та кур’єрської діяльності, виробництві електричного устатковання, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг і не перевищував 54% від середнього рівня по економіці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x