У Черкасах підвищений рівень забруднення повітря

У Черкасах підвищений рівень забруднення повітря

Лабораторія обласного гідрометеоцентру відбирає проби атмосферного повітря в різних районах міста Черкаси, а саме: в районі п’ятої поліклініки; по вул. Святотроїцькій, 68 (центр міста) та по вул. Гетьмана Сагайдачного, 146 (Дніпровський мікрорайон). Кількість контрольованих інгредієнтів становить 18, в т. ч. 8 важких металів. У листопаді було відібрано та проаналізовано 1632 проби.

Аміак, діоксид азоту, та формальдегід – це ті хімічні сполуки , що постійно забруднюють атмосферу м. Черкаси вище гранично допустимих концентрацій (ГДК).

За результатами аналізу проб у листопаді, найвищі концентрації діоксиду азоту спостерігались у центрі міста У Дніпровському мікрорайоні середня за листопад концентрація формальдегіду перевищує ГДК у 2,0 рази. Вміст аміаку по всім контрольованим районам знаходиться у межах допустимих норм.

У Черкасах підвищений рівень забруднення повітря


У цілому по місту, як показує індекс забруднення атмосфери (ІЗА), рівень забруднення атмосферного повітря є підвищеним. Проте, за рахунок зменшення у листопаді середньомісячних концентрацій формальдегіду та аміаку у 1,3 рази, відповідно знизився і рівень забруднення (ІЗА) в цілому по місту. Розсіюванню домішок у повітрі сприяли погодні умови. У листопаді відбулося зниження температури повітря, встановився сніговий покрив, відмічалося посилення вітру до 10-12 м/с. Саме такі погодні умови і сприяли деякому покрашенню якості повітря у нашому місті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x