Какао корисне для роботи мозку та серця

Какао корисне для роботи мозку та серця

Гарячий напій з ароматом шоколаду з давніх-давен був еліксиром від усіх хвороб. Його приймали як ліки або використовували для боротьби з нападами гніву і поганим настроєм. Какао бадьорить тіло, знімає слабкість і втому, бореться зі стресом, нормалізує сон, стимулює імунітет, сприяє розгладженню зморшок і загоєнню ран. За словами лікарів, завдяки антиоксидантам, які містить какао, в організмі нормалізується тиск, знижується в’язкість крові, що значно знижує ризик інсульту й серцевих нападів.

До складу порошку какао входить близько 15 % жиру, який складається з олеїнової, стеаринової і пальмітинової кислот. Через це вживання напою какао, приготованого з додаванням води або знежиреного молока, не викликає збільшення рівня холестерину в крові.

Какао містить значну кількість поліфенолів, які корисні для серцево-судинної системи. Дослідники з’ясували, що ці елементи допомагають знизити артеріальний тиск і зміцнити серце. Магній є ще одним елементом, життєво важливим для хорошого здоров’я серця і збільшення його сили. Магній також допомагає знизити ризик утворення тромбів. Згустки крові є одним з факторів ризику, пов’язаних з інсультами та інфарктами.

Порошок какао містить невелику кількість кофеїну, проте в достатній кількості містить цинк, мідь, залізо, кальцій, марганець і вітаміни. Чашка гарячого какао дає людині додаткову енергію, подібну до випитої чашки кави, але без побічних ефектів, які часто відчутні після вживання кави. Справа в тому, що какао містить менше стимуляторів, ніж кавові зерна.

Користь теоброміну для організму полягає в його сечогінному ефекті. А фенілетиламін, який містить какао, є стимулятором і антидепресантом, схожим на адреналін і допамін, які виробляє організм. Какао добре бореться зі стресом, виробляє серотонін, що є гормоном радості. Крім того, вживання какао допомагає зняти відчуття тривоги.

Хоч какао не впливає на вміст холестерину в крові, воно дуже калорійне, тому людям, які схильні до зайвої ваги, не варто зловживати цим напоєм.

Як приготувати какао?
Для приготування двох порцій какао знадобляться 2 склянки молока і 4 ст. л. порошку какао, цукор можна додавати за смаком. У невелику каструльку висипати какао і додати 2 ст. л. гарячого молока, ретельно перемішати. Потім додати решту молока і поставити на вогонь. Коли какао закипить, зменшити вогонь і варити ще кілька хвилин до однорідності й загустіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x