Продукти, які потрібно їсти в правильний час доби

Продукти, які потрібно їсти в правильний час доби

Якщо ви хочете, щоб ваш організм працював стабільно, вам потрібно дотримуватися правильного харчування. Але мало хто знає, що варто враховувати не лише набір страв і їхню кількість, а й відповідний час доби для споживання. Які продукти і в який час можна споживати – читайте далі в матеріалі.

Картопля. Пюре з картоплі, якщо його з’їсти на вечерю, так само шкідливе, як і смажена картопля. Пояснюють це тим, що у картоплі високий глікемічний індекс. Оганізм швидко засвоює цей овоч і отримує від нього запас енергії, проте незабаром після цього людина починає відчувати голод. Лікарі рекомендують їсти картоплю на сніданок або обід.

Банани. Багато хто полюбляє їсти фрукти та овочі перед сном. Проте, якщо вгамовувати відчуття голоду бананами, то можна дістати розлад шлунку через високу концентрацію магнію в цьому фрукті. Краще їжте їх відразу ж після основного прийому їжі. Так ви поліпшите процес перетравлення їжі та приборкаєте апетит. Крім того, банани можна їсти в перші 20 хвилин після фізичних навантажень, щоб закрити «вуглеводне вікно», яке утворилось після спортивних занять.

Яблука. Яблуками, як, утім, й іншими фруктами з фруктовими кислотами, багато хто звик замінювати основний прийом їжі. Проте вони зовсім не втамовують голод, а навпаки – здатні ще більше «розіграти» апетит. Якщо їсти яблука натщесерце, в шлунку збільшується кислотність, що призводить до дискомфорту шлунку. Щоб цього не сталося, їсти яблука краще між прийомами їжі.

Помідори. Томати містять пектин і щавлеву кислоту, які можуть викликати розлад шлунку, призвести до здуття живота та порушити сон. Ідеальним часом для поїдання томатів є ранок.

Натуральні йогурти. Виявляється, що й солодкі йогурти зі шматочками фруктів і ягодами, горіхами та сухофруктами – не найкраща ідея для сніданку. Коли людина голодна, в її шлунку підвищується рівень соляної кислоти, а кисломолочні продукти завдяки молочній кислоті її рівень різко знижують. У результаті організм погано засвоює їжу та можуть виникнути проблеми з травленням. Тому кисломолочні продукти краще вживати після їжі, коли рівень кислоти в шлунку низький. І особливо це стосується кисломолочних продуктів з пробіотиками.

Горіхи. Цей продукт містить корисні жири, білки та клітковину, та й чимало інших не менш корисних мікроелементів. Для того, щоб усі ці корисні речовини справді збагатили організм, а не призвели до зайвої ваги, необхідно відмовитися від перекусів горіхами на ніч. При цьому дуже важливо дотримуватися золотої середини та не перевищувати допустиму добову калорійність.

Гострі спеції. Не варто додавати гострі спеції до страви на вечерю, оскільки вони «дратують» слизову оболонку шлунка. Тому після поїдання страв, приправлених гострими спеціями, можуть виникнути печія та болі у шлунку. Приправляти гострими спеціями краще обідні страви.

Сир. Будь-які види сирів, як і страви із вмістом сиру, краще не їсти під час вечері. Сир містить тирамін, який може знижувати вироблення гормонів, які відповідають за регулювання сну. До того ж організму важко перетравлювати жири, що містяться в сирах, через що може виникнути запалення в шлунку. Їжте сири на сніданок і обід, тоді всі ці неприємні наслідки вам будуть не страшні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x