Як правильно загартовувати організм?

Як правильно загартовувати організм?

Багато хто вважає, що правильне загартовування – це лише водні процедури. Проте правильно загартовувати організм потрібно різноманітними способами і комплексно. «Нова Доба» підготувала для вас найкращі способи, щоб почати загартовуватися.

Одним з найпоширеніших вважається загартовування людини повітрям, або прийом повітряних ванн. Взимку в морозному повітрі щільність кисню більша, він майже позбавлений мікробів, тому значно посилюється згорання холестерину, що надзвичайно корисно для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.

Більш досконалим методом є загартовування повітряним струменем, для чого використовують побутові вентилятори, за допомогою яких роблять слабкі холодні навантаження. Прохолодний повітряний струмінь, спрямований на задню і передню поверхні тіла поперемінно, створює штучне охолодження вітром, загартовує організм, запобігає розвитку простудних захворювань.

Ходіння босоніж – надзвичайно корисна й ефективна процедура для дорослих і дітей. При цьому способі загартовування ви «тренуєте» судини, розташовані під шкірою стоп, ноги рідше пітніють, зникають мозолі, попрілості.

Ще один спосіб загартовування організму – катання на лижах і ковзанах. Такі спортивні заняття одночасно поєднують загартовування сонцем, повітрям і рухом. Це допоможе зміцнити імунітет організму до простудних захворювань, поліпшити функцію дихальної системи, роботу опорно-рухового апарату, розвивати координація рухів.

Цілющі властивості води відомі з давніх часів. Загартовування водою ефективніше порівняно з загартовуванням повітрям, тому що поєднує охолодження, нагрівання і механічну дію. Водне загартовування слід починати з обтирань змоченим рушником або губкою, тільки потім переходити до обливання, збільшуючи холодне навантаження. Контрастний душ також вважають процедурою обливання.

Екстремальним способом загартовування є заняття зимовим плаванням або моржуванням. Враховуючи найсильніший ефект переохолодження, плавати в ополонці необхідно тільки загартованим. Це найвища форма загартовування, що покращує роботу всіх систем організму завдяки максимальному процесу терморегуляції.

Справжнім джерелом здоров’я і бадьорості духу вважають використання високих температур, або загартовування лазнями. При відвідуванні парильні покращується кровообіг, активніше функціонують потові й сальні залози, шкіра стане чиста від жиру та відмерлих клітин. Лазні знімають душевну втому, натруджене тіло добре відпочиває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x