Черкаські патрульні взяли участь у оперативно-тактичних та командно-штабних навчаннях

Черкаські патрульні взяли участь у оперативно-тактичних та командно-штабних навчаннях

У масштабних заходах беруть участь підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ України – прикордонники, Нацполіція, Нацгвардійці та рятувальники. Навчання дадуть можливість відпрацювати та скоординувати дії правоохоронців під час виконання службових обов’язків. Про це інформує прес-служба Патрульної служби Черкаської області.

Голова Нацполіції Сергій Князєв наголосив, що до змагань залучено всі спецпідрозділи всіх Головних управлінь Нацполіції, зокрема, участь у навчаннях беруть – від рядового до генерала. Відтак до складу спецпідрозділів входять об’єднанні колективи з поліцейських спецполків різних напрямків, а також підрозділи патрульної поліції, які займаються тактичної роботою на вулиці, та керівники управлінь патрульної поліції з усіх міст.

Такі навчання дадуть можливість показати професійну спроможність правоохоронців під час виконання службових обов’язків. Розгорнутий Центральний пункт управління здійснює координацію роботи чотирьох штабів. До складу штабів увійшли співробітники різних відомств. Вони моделюють ситуацію в онлайн режимі та слідкують за ефективним та оперативним виконанням поставлених завдань.

Глава Нацполіції зазначив, що призначені тактичні заняття — це відпрацювання реальних ситуацій, труднощів, з якими поліція стикнулася у 2018 році. Зокрема — звільнення заручників, терористичні атаки, прибуття нарядів поліції на застосування зброї, вилучення вибухових пристроїв. Також відпрацьовуватиметься алгоритм дій під час виконання спільних завдань з прикордонниками, Нацгвардією по забезпеченню безпеки.

– Це футбольні матчі, звичайні тактичні, практичні завдання, які були упродовж цього року. Ці виклики ми подолали, але мали деякі недоліки, які ми сьогодні повинні усунути. Водночас 2019 рік буде важливий тим, що і в Сумах, Чернівцях, Києві, Одесі буде єдина система реагування на ті події, ті проблеми, які будуть виникати, – зазначив Сергій Князєв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x