Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу

Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу

Під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні у виданні «Нова Доба», очільники управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, тренери і вихованці обласних та місцевих спортивних шкіл Черкащини розповіли про головні здобутки на світовій арені за останній час та обговорили плани на найближче майбутнє.

За словами тренерів та спортсменів, одним із найвагоміших досягнень є призові місця на чемпіонаті світу з традиційного карате, що відбувся 25 листопада 2018 року в м. Паневежис (Литва). У змаганнях брали участь вихованці спортивних шкіл традиційного карате «Окінава» та ДЮСШ «ОЛІМП». Із нагородами повернулися Олександр Чорнявський (виборов «золото» в програмі «куміте»), Валерія Павловська (бронзова призерка «І Будо чемпіонату світу. Діти»), Денис Максимейко (бронзовий призер «І Будо чемпіонату світу. Діти»), Амір Івлєв (призер чемпіонатів і кубків України, бронзовий призер «І Будо чемпіонату світу. Діти»).

Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу

– Зараз карате стало олімпійським видом спорту, й буде представлено в Токіо у 2020 році. На чемпіонат світу в Литву з’їхалися представники близько 15-ти країн світу. Я хочу привітати наших лауреатів. Сподіваюся, що ці досягнення ми примножуватимемо, і разом зі спортивною родиною прославлятимемо Черкащину на теренах України, й поза її межами. Влітку цього року цей захід проводитимуть в Австрії. Ми максимально зосередимо свої зусилля і підготуємо щонайменше по 10 спортсменів від кожного клубу, – наголошує Олександр Решетняк, директор Школи традиційного карате «Окінава», тренер, МСУМК, срібний призер чемпіонату Світу з традиційного карате (м. Краків, Польща, 2016 рік). Він додає, що цієї суботи, 15 грудня, на Центральному стадіоні у Черкасах відбудуться змагання – аналог чемпіонату України для новачків. Такі змагання проводять уже вчетверте, участь у них беруть близько 200-250 спортсменів:
– Це турнір-свято, усі учасники отримають подарунки. Зараз ми тестуємо систему, заохочуємо інші клуби, показуємо, що ми можемо організувати цікавий турнір високого рівня. Молоді тренери зі стажем з усієї країни їдуть до нас: цього разу приїде 5 клубів із різних областей. Протягом двох років на чемпіонатах і Кубках України ми вийшли на рівень ІІ місця, зараз нам складає конкуренцію команда з Хмельницького. Проте ми до них постійно підходимо все ближче, і у загальному заліку наразі складаємо гідну конкуренцію.

Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу
Станіслав Ковбаса, керівник, тренер ДЮСШ «ОЛІМП» та СК «СПАРТА», майстер спорту України
зауважив, що в їхньому клубі чимало спортсменів старшого віку демонструють вражаючі результати – виборюють перші місця і Гран-прі на всеукраїнських змаганнях та Кубках України.

Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу

У Черкасах також неодноразово організовували змагання всеукраїнського масштабу – в 2012 році відбувся Кубок України, на який з’їхалися спортсмени з різних куточків країни. Про це зазначив Андрій Повстян, голова обласного осередку федерації традиційного карате в Черкаській області, тренер МГОФСС «Клуб традиційного карате-до»:
– Чемпіонат України більш складний в організації і звітності. Тому його проводять у Кропивницькому, адже там є національний центр з підготовки і проведення заходів такого рівня. Щодо Кубка України, ми зможемо зацікавити до його проведення у Черкасах. Ми маємо місця, де поселити спортсменів і, власне, провести змагання. З досвіду минулих років, усім гостям й учасникам сподобалося у нашому місті.

На прес-конференції закцентували увагу, що в листопаді 2018 року КЗ «ОСДЮСШОР» ЧОР нагородили дипломом Міністерства молоді та спорту за ІІ місце у рейтингу 2017 року серед спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву другої групи. А наказом Міністерства молоді та спорту України від 15 грудня 2017 року комунальному закладу «ОСДЮСШОР» ЧОР Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА видали свідоцтво про одержання вищої категорії.
За словами Леоніда Сіренка, директора КЗ «ОСДЮСШОР» ЧОР, серед вихованців школи 385 осіб мають юнацькі, третій та другий розряд, 15 перший розряд, 6 кандидатів в майстри спорту України. Зокрема, 16 осіб входять до складу збірних команд – 1 особа в основному складі, 8 осіб кандидати та 7 у резерві. Загалом спортивна школа культивує три види спорту: баскетбол, легка атлетика та футбол.
– Легка атлетика – наймасовіший вид спорту, який дає найбільшу кількість очок. Більше 200 країн беруть участь в Олімпійських іграх саме у змаганнях з легкої атлетики. Зараз ми докладаємо максимум зусиль, щоб представник Черкащини з легкої атлетики брав участь в Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, – говорить Леонід Васильович. – Школа олімпійського резерву – це школа, яка має власну спортивну базу, налічує більше 6 000 квадратних метрів споруди. Це і манеж, і бігова доріжка, й адміністративний комплекс. Зараз будують двоповерховий спортивний зал, де розташують два зали – для боротьби, боксу й ігровий спортивний зал. Я хочу подякувати районам і містам Черкащини, які культивують легку атлетику, – Умань, Корсунь-Шевченківський, Звенигородка та інші.

Юні черкаські каратисти привезли нагороди з чемпіонату світу

Олексій Куценко, в.о. директора дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Черкаської міської ради розповідає, що в їхньому закладі працюють відділення з шести олімпійських видів спорту – велоспорту, стрільби кульової, фехтування, триатлону, стрільби з лука і плавання. Цьогоріч тренери підготували: 2 – майстра спорту України, 4 – кандидати в майстри спорту України, близько 100 спортсменів масових розрядів, в яких займається 449 учнів. З них: на відділенні велосипедного спорту – 31 учень, на відділенні стрільби кульової – 59 учнів, на відділенні стрільби з лука – 45 учнів, на відділенні фехтування – 105 учнів, на відділенні триатлону – 121 учень, на відділенні плавання – 88 учнів. У 2018 році спортсмени КДЮСШ №2 взяли участь більш ніж у 40 всеукраїнських і 3 міжнародних змаганнях, де досягли значних успіхів.

– У наступному році ми маємо підтримувати традиції, які вже склалися у школі – брати участь не лише на чемпіонатах України, а й у міжнародних змаганнях. Цьогоріч ми їздили на змагання з плавання і вже досягнули певних результатів із цього виду спорту. Також цьогоріч наші триатлоністи посіли чимало призових місць, – резюмує пан Олексій.

– Я дякую тренерам – це помічники батьків. Адже діти дуже багато свого часу проводять саме з вчителями та тренерами. Якщо маємо хороших наставників – матимемо майбутнє молоде покоління тренерів, – підсумував начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x