У ЧДТУ говорили про реформи і права людини в Україні

У ЧДТУ говорили про реформи і права людини в Україні

11 грудня в Черкаському державному технологічному університеті, в межах Тижня права, відбувся науковий семінар «Реформи і права людини в Україні». Традиційно кожного року кафедра історії та права ЧДТУ проводить низку заходів, пов’язаних із висвітленням проблеми щодо захисту прав людини. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

У науковому семінарі взяли участь представники професорсько-викладацького складу кафедри, а також студенти-першокурсники спеціальності «Право» й «Історія та археологія».

– Мета сьогоднішнього заходу – спонукати студентів говорити і думати, робити висновки та узагальнювати, – наголосила завідувачка кафедри історії та права ЧДТУ Ірина Стадник. – Держава – це не щось міфічне. Це кожен з нас. Відтак, якщо кожен усвідомить, що таке права людини, межі цих прав – ми розбудуємо ту державу, яка може називатися правовою.

Семінар «Реформи і права людини в Україні» став платформою для пошуку відповідей на актуальні правові питання сьогодення. Студенти Черкаського державного технологічного університету підготували змістовні виступи про право на освіту, поняття культурно-історичної спадщини у сучасному законодавстві України, актуальні проблеми правового регулювання посмертного донорства в Україні, європейський досвід гуманізації кримінальної відповідальності, адміністративну та кримінальну відповідальність у галузі охорони пам’яток історії та культури.

Під час заходу викладачі та студенти ЧДТУ активно обмінювалися думками, дискутували, ставили питання та спільно знаходили на них відповіді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x