В УДПУ відбувся I етап XXI всеукраїнського турніру юних істориків

В УДПУ відбувся I етап XXI всеукраїнського турніру юних істориків

8 грудня на базі історичного факультету УДПУ ім. Павла Тичини відбувся I етап XXI Всеукраїнського турніру юних істориків. Організаційний комітет турніру (голова, декан історичного факультету професор Анатолій Карасевич, заступник голови, заступник декана з наукової роботи доцент Анатолій Бержанір) у тісній співпраці із відділом освіти Уманської міської ради (начальник відділу Оксана Мельник, методист Тетяна Плющ) провели необхідну роботу для того, щоб змагання були проведені на високому організаційному рівні. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

Модератором і натхненником турніру був професор кафедри всесвітньої історії та методик навчання Ігор Кривошея. У фінальній частині турніру взяли участь учнівські команди шести освітніх закладів міста. Турнір проходив у два етапи. У свою чергу, кожен етап мав три тури з тим, щоб у статусі доповідача, рецензента і опонента побувала кожна із команд.

Об’єктивне і професійне суддівство забезпечувало кваліфіковане журі. До його складу входили: професор Ірина Кривошея, доцент Ольга Лісовська, доцент Ольга Барвінок, доцент В’ячеслав Гордієнко, доцент Ігор Фицик, доцент Зоя Возна, студенти Антон Нехай і Олеся Караман. У результаті наполегливої боротьби перше місце виборола команда ЗОШ І–ІІІ ступенів № 14 у складі Софії Дробницької, Андрія Дяченка, Анни Петренко, Олега Кучерявого (учителі Світлана Плєшко і Вероніка Бойцун). Другі місця посіли команди НВК «Уманської міської гімназії-школи естетичного виховання» (учителі Роман Даниленко і Дарія Рябоконь) та ЗОШ І–ІІІ ступенів № 3 (учителі Оксана Гнатишина і Тамара Гладка).

Треті місця здобули: ЗОШ І–ІІІ ступенів № 4 (учитель Алла Настечина); НВК «ЗОШ І–ІІІ ступенів №7-колегіум» (учителі Надія Рудик і Діна Осадча); ЗОШ І–ІІІ ступенів № 11 ім. М. П. Бажана (учителі Сергій Бузиновський і Ольга Скомороха).

Усі учасники турніру отримали нагороди, а також комплект книг на історичну тематику для шкільних бібліотек. Окрім того, команда-переможець від декана факультета професора Анатолія Карасевича одержала ще і солодкий приз – торт. Учителям-наставникам команд за участь у підготовці команд вручено подяки ректора університету, професора Олександра Безлюдного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x