Понад тонну яблук для дітей передали звенигородські лісівники

Понад тонну яблук для дітей передали звенигородські лісівники

Цьогорічна осінь була щедрою на врожай яблук. Проте до такого багатства природи виявились не готові деякі невеликі фермерські господарства і власники приватних садів. Через низькі закупівельні ціни на яблука, що не покривали витрати на збирання врожаю, змушені були залишати плоди не зібраними у садах. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Але саме справжніми є ті господарі, які вміють не тільки виростити, а й вчасно зібрати та зберегти врожай.

– Одним із таких господарів є і помічник лісничого Пехівського лісництва Звенигородського лісгоспу Миколи Бойко. Завдяки його праці і небайдужості сади, що зростають на площі у 3 га і знаходяться у Пехівському лісовому розсаднику завжди доглянуті. Восени фруктові дерева аж вигиналися від рясних плодів і цей відмінний врожай був вчасно зібраний. Загалом же з цих садів звенигородські лісівники зібрали 40 тонн яблук різних сортів, які практично повністю реалізовані, – розповідає директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко. – Яблука реалізовувались населенню Звенигородського району, крім того, ми забезпечили працівників підприємства. Загальна сума від реалізації вже становить майже 150 тис. гривень.

Із радістю долучилися до збору і учні шкільного лісництва Ризинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, за що і отримали у подарунок смачні яблука для своїх родин.

У своїх господарських клопотах лісівники не забули і про добрі справи та соціальну складову. 500 кг червонощоких плодів звенигородські лісівники передали учням Шполянської санаторна школи-інтернат. Також півтонни яблук отримали і вихованці Черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

– Тепер діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, всю зиму смакуватимуть соковитими яблуками, такими багатими на вітаміни та мікроелементи – радіють звенигородські лісівники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x