Соціологи дослідили, яку мову черкащани вважають державною

Соціологи дослідили, яку мову черкащани вважають державною

Згідно опитування, абсолютна більшість (85%) черкащан вважають, що українська мова повинна бути єдиною державною. 8% – підтримують надання російській мові статусу офіційної в окремих регіонах, 4% – за надання російській статусу державної.

Про це свідчать дослідження, що провела соціологічна група «Рейтинг» у рамках проекту «Портрети регіонів» із 16 листопада по 7 грудня 2018 року провела опитування серед жителів Черкащини.

Із опитаних, 81% вважають Росію країною-агресором стосовно України. При цьому лише 9% – протилежної думки, а 10% – не змогли дати відповіді.

Підтримка вступу України до Європейського Союзу трохи зменшилась (з 64% до 61%). Підтримка вступу до НАТО – майже не змінилась (47-48%), проте зменшилась кількість тих, хто проти – з 24% до 20%. Серед різних напрямів зовнішньоекономічної інтеграції лідирує проєвропейський вектор – 50% (у 2017 – 59%). Вступ до Митного союзу підтримує лише 2%. У динаміці збільшилась кількість тих, хто виступає за рівновіддаленість України від РФ та Заходу (з 20% до 33%).

Соціологи дослідили, яку мову черкащани вважають державною

Загалом у дослідженні, здійсненого за методом особистого інтерв’ю, взяли участь 1600 респондентів. Вибірка сформована з урахуванням вікової й гендерної структури області з урахуванням типу поселення. Похибка становить не більше 2,4%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x