Ткаченко: «Фінансування – одна з основних проблем виборів у області»

Ткаченко: «Фінансування – одна з основних проблем виборів у області»

Одночасно з президентськими виборами в Черкаській області відбудуться позачергові вибори сільських та міських голів і депутатів Черкаської міської ради. У 14 населених пунктах будуть вибори сільського голови, в 1 – селищного, міських голів обиратимуть у Каневі, Корсуні-Шевченківському, Кам’янці, Христинівці й у Черкасах. Про вибори, проблему фінансування та заходи безпеки повідомив голова ОДА Юрій Ткаченко під час прес-конференції. «Нова Доба» про це дізналася від власного кореспондента.

– Одна з основних проблем на сьогодні є проблема фінансування виборів, адже не можливо відкрити казначейських рахунок по Черкасах та Корсуні-Шевченківському.

Якщо депутати не проголосують за фінансування виборів на завтрашній сесії, то тоді я змушений буду звертатися до прокурора області, адже це вже є злочин. Зараз не можливо виділити кошти, не можна направити їх на роботу комісії, тому що немає відкритого казначейського рахунку. А він може бути відкритий тоді, коли бюджетна комісія або сесія міської ради, якій делеговані ці повноваження, прийме рішення, – зазначив очільник області. – Проблемним є 202 округ, м. Тальне, де керівник комісії не з’являється, не організовує роботу. Після розмови з заступником керівника, з ЦВК було направлено лист від комісії про заміну керівника через блокування роботи. На сьогодні цей лист розглядається й рішення невдовзі буде прийняте.

Також Юрій Олегович розповів, що правоохоронні органи під час виборів будуть посилено охороняти місця видачі бюлетенів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x