Почервоніння очей: причини і лікування

Почервоніння очей: причини і лікування

Безсонні ночі, тривала робота за комп’ютером або просто сильний вітер здатні призвести до почервоніння очей. У деяких випадках почервонілі очі свідчать про наявність серйозних захворювань, які необхідно негайно лікувати.

Найчастіше почервоніння очей є симптомом таких порушень:
– гострий або хронічний кон’юнктивіт як інфекційного, запального, так і алергічного характеру;
– глаукома – підвищення внутрішньоочного тиску;
– артеріальна гіпертензія, для якої характерне пошкодження кровоносних судин очей;
– подразнення слизової оболонки ока при неправильному носінні (або неправильному підборі) контактних лінз;
– інтенсивне навантаження на очі;
– цукровий діабет, що призводить до уражень судин;
– синдром сухого ока (ксерофтальмія).

Найпоширенішим засобом для лікування очей є компреси на основі чаю. Для цього готують дуже міцну заварку, в якій змочують вату і накладають на очі. Набагато простіше відразу накладати використані пакетики з чаєм. Також для компресів використовують відвари ромашки і дубової кори, скибочки сирої картоплі й кубики льоду.

Для запобігання почервоніння очей треба мінімізувати негативний вплив на зоровий апарат. На роботі робіть регулярні перепочинки хоча б на кілька хвилин. Найкраще цей час приділити спеціальним вправам для очей: кругові обертання, відведення очних яблук вгору-вниз і в різні боки. Такі вправи розслабляють очний м’язовий апарат і покращують кровообіг у судинах очей.

Лікування почервоніння очей полягає в усуненні першопричини симптому. Негайно звертатися за медичною допомогою варто, якщо додатковими симптомами є нудота, сильний, нехарактерний для вас головний біль, підвищення температури, а також у разі травм ока та/або ударів головою. Почервоніння зазвичай стає першим «маячком», за яким можна вчасно діагностувати різні захворювання, тому нехтувати цим симптомом не можна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x