Мумії та діснеївські принцеси: ким хочуть бути діти на Новий рік?

Мумії та діснеївські принцеси:  ким хочуть бути діти на Новий рік?

Час рухається невпинно, змінюється якість життя українців, а з нею й мода. На зміну зайчикам та сніжинкам приходять нові персонажі дитячих ранків. Дівчатка хочуть бути в образі Ельзи з мультику «Холодне серце» та діснеївських принцес. Серед хлопчиків нині є тренд бути як воїн «Ніндзяго», а завдяки фільму «Пірати Карибського моря» в моду повертаються костюми піратів.

Кореспонденти «Нової Доби» дізналися, скільки коштує прокат та пошиття новорічних дитячих костюмів цього року. Тож за прокат дитячого карнавального костюма батькам доведеться викласти від 50 до 250 гривень за добу, пошити можна від 200 гривень – залежить від складності обраної моделі.
Найпопулярнішим святковим убранням нині для трьох категорій дітей відповідно є: для найменших – сніжинки і зайчики, для більш дорослих – зірочки, принцеси, пірати та сніговички. Для представників початкових класів – героїні мультсеріалів «Софія Прекрасна», «Холодне серце», воїни «Ніндзяго», фіксики, мультяшні супергерої.
За словами консультантки одного з прокатів, нині неабияку популярність має
костюм «Ніндзяго». До речі, попит на нього є не тільки у хлопців, а й у дівчат. Так само і з костюмами «фіксиків». Відомий серед дітлахів сніговичок Олаф (герой мультику «Холодне серце») також полонив серця як хлопчаків, так і дівчаток.

Черкащани економлять на новорічних костюмах
Виявилось, що батьки не готові витрачати на новорічні костюми більше, ніж 200 гривень. Вважають такі витрати невиправданими: діти швидко ростуть і наступного року костюм стане неактуальним. Тому вигідніше взяти напрокат. Де? Шукають зазвичай в Інтернеті, також є чимало пунктів прокату та салони. Але ще досі є такі батьки, які майструють своїм лялечкам, ялинкам і гномикам костюми власноруч. Та й бажання у нинішніх дітлахів бувають різними та навіть досить вибагливими. Мій син, наприклад, торік забажав бути на святі у костюмі Мумії. Думаєте, костюм з бинтів, який я зробила йому за вечір, когось налякав? Навпаки! Діти були у захваті від креативу і наперебій просили з ним сфотографуватися. Наступного дня телефонувало кілька матусь із проханням взяти на прокат. Але це бажання дітей шкільного віку. У дитячих садочках, як завжди, – диктатура. Мама чотирирічної Настуні розповіла, що її дитині у дитсадку випала роль Сніжинки. Нічого не змінилось: як і 10–20 років тому, все вирішують вихователі. Тетяна вже доросла, їй 45 років. Вона і досі пам’ятає, як на новорічному ранку в дитячому садочку їй заздрила подружка: «Мені дісталася роль королеви, а їй – гуски».

Стокові магазини та секонд-хенди
Мода – це питання грошей, а стиль – питання індивідуальності. Шукати стильні речі для новорічної ночі можна спробувати у магазинах «вбрання з других рук». Щоб знайти там щось вартісне, треба приділити чимало часу, але результат перевершить усі сподівання. Інколи можна «розшукати» навіть новий одяг від відомих світових брендів. Зазвичай, одяг продають на вагу, але є костюми і за фіксованою ціною.
Так, пробігшись магазинами, для себе я з’ясувала: якщо є бажання, можна знайти костюм для дитини. Та все ж у продажу переважають персонажі «західних» мультфільмів і казок. Мені потрапила до рук ніжна блакитна сукня Попелюшки на семирічну принцесу за 180 грн, костюм десятилітнього Скелета за 60 грн, можна було «скласти» Пірата за
120 грн для дитини від 6 до 10 років – тільки лишається додати джинси і сорочку чи футболку, що нині є в гардеробі кожного малюка.

Новорічні тренди
Прислухаючись до порад дизайнерів, я спробувала відшукати наймодніше вбрання і для себе. Отже, святкову сукню з квітами із коралових паєток можна придбати всього за 86 грн. «Вічну» класику – маленьку чорну сукню – за 100 грн. Можна і більш оригінальний варіант «класики» – чорна сукня-футляр зі срібним акцентом – 320 грн. Яскрава клубна сукня з паєтками – 170 грн. Романтична сукня, яка нагадує мерехтіння зірок – 270 грн. Модний оксамитовий жакет (210 грн) доповнить будь-який образ. Універсальні ботільйони чорного кольору – 189 грн. Не забуваємо й про вечірню сумку-клатч. Майже нова сумочка коричневого кольору з хутряною облямівкою обійшлася мені всього у 250 грн – ціна близька до «базарної», але такого «дива» на базарі точно не знайдеш!
Продавці радять купувати речі у перші дні привозу (дні оновлення товару), адже тоді вибір величезний. Також вигідно купувати «залишки» напередодні дня оновлення.

Робимо власноруч святковий настрій дитині
Якщо раніше вибір нарядів був невеликий, то тепер він просто величезний. Ось згадайте, всі дівчатка були сніжинками або лисичками. Тепер же в магазинах безліч костюмів, їх хочеться всі приміряти й одягти на Новий рік. Та багато хто має бажання пофантазувати вдома і створити святкове вбрання власноруч. Ось вам кілька ідей.

Мумії та діснеївські принцеси:  ким хочуть бути діти на Новий рік?

Костюм Єдиноріжки
Без Єдиноріжків нині на святі ніяк не обійтися! Особливо якщо вони мають такий милий вигляд, як цей – у пишній тюлевій спідничці, з легким хвостиком (також тюлевим) і м’яким рогом, закріпленим на обручі для волосся. Ріг шиється об’ємним із використанням синтепону. Його можна прикрасити атласною стрічкою і намистинами.
Вам знадобиться: для спідниці: тюль (фатін) білого кольору близько 5 м шириною 145 см; еластична стрічка 0,6 м шириною 2,5 см; пуловер або футболка з тонкого трикотажу рожевого кольору; хвіст: клапті тюлю рожевого, жовтого і блакитного кольорів; обідок для волосся: клапоть бавовняної тканини рожевого кольору для рога; 1 широкий пластмасовий обідок для волосся; шнур або атласна стрічка золотавого кольору; штучні троянди різних розмірів; клей-пістолет або клейовий олівець; наповнювач (синтепон).
Виконання: зшийте з тюлю пишну спідничку-«тетянку». Із залишків різнокольорового тюлю зшийте «хвіст», який можна пришити одразу до спіднички чи приколоти шпилькою до рожевих штанців. Пуловер чи футболка у вас уже є готові. Лишається зробити прикрасу-ріг на голівку. Із клаптя рожевої тканини розміром близько
25х25 см згорніть «ріг» у такий спосіб, щоб угорі він був завужений, а донизу розширявся. Зшийте і виверніть, наповніть його синтепоном і задекоруйте шнуром чи стрічкою, обшийте намистинами. Готовий «ріг» приклейте на обруч посередині, навколо приклейте штучні троянди (чи інші квіти), намистини. Все, костюм Єдиноріжки готовий!

Мумії та діснеївські принцеси:  ким хочуть бути діти на Новий рік?

Костюм Сніговичка Олафа
Цей милий сніговичок не розтане навіть улітку! Адже його костюм пошитий з двох готових пуловерів. На капюшоні красуються очі і ніс-морквинка з фетру, а спереду замість ґудзиків – великі помпони із вовняної пряжі. Потрібний об’єм виходить завдяки наповнювачу. Важливо: пуловери вибрати на 3 розміри більші, ніж треба (якщо потрібно, ушити по бокових швах).
Вам знадобиться: 2 ідентичні пуловери з капюшонами білого кольору; клапоть фетру помаранчевого кольору розміром
25х25 см; по 1 листу фетру чорного і білого кольорів для очей; наповнювач для тулуба (кількість залежить від розміру пуловерів та від ступеня наповнення) і для носа-морквинки.
Виконання: пуловери зшийте між собою, поміж ними вкладіть наповнювач, щоб надати Сніговичкові об’єму. До капюшона пришийте «козирок», наповніть лише верхню частину капюшону синтепоном так, щоб голова Сніговичка ніби видовжилася. З помаранчевого фетру зшийте морквину (так само, як ріг для Єдиноріжки), пришийте морквину над «козирком». Із білого фетру виріжте овали для очей, із чорного – кола для зіниць і пришийте їх, імітуючи очі Сніговичка. Не забудьте про брови! Із чорного фетру і синтепону виріжте кола-ґудзики і пришийте їх так, щоб вони мали об’єм. Костюм готовий!

Мумії та діснеївські принцеси:  ким хочуть бути діти на Новий рік?

Костюм Русалоньки
Маленька мешканка морських глибин може похвалитися блискучою «лускою», яку імітує трикотажний топ з паєтками, а також великим відстроченим разом з волюменфлізом плавником на спідниці із запахом.
Вам знадобиться: топ з паєтками блакитного кольору; спідниця: еластичне трикотажне полотно близько 2 м шириною 140 см; клапоть волюменфлізу (можна використати звичайний синтепон) розміром 70х70 см і товщиною 1 см.
Якщо ви не знайшли топ із блискучими паєтками, не засмучуйтесь! Можна самостійно розшити блакитну футболку сріблястими і блакитними паєтками. Зі спідницею доведеться «погратися» – цей костюм під силу терпеливим і креативним мамам. Потрібно вирізати «хвіст риби» у 2-х екземплярах і в середині, щоб він тримав форму, зробити «вкладку» із волюменфлізу чи синтепону. Зшити спідничку із запахом, до задньої полки пришити хвіст.

Мумії та діснеївські принцеси:  ким хочуть бути діти на Новий рік?

Костюм Мумії
Торік мій син поставив мене перед складним, як мені тоді здалося, завданням: «Мам, я буду Мумією». Вихід незабаром я знайшла у найближчій аптеці.
Вам знадобиться: білі підштаники; біла футболка з довгим рукавом; шматок трикотажної тканини (я використала стару білу футболку); 40 м бинтів і клеєвий пістолет.
Виконання: Футболку і підштаники по колу обклеїти бинтами, залишаючи подекуди обвислі бинти. Порада: клеїти краще одразу на дитині не затягуючи, щоб можна було без зусиль зняти одяг. Зі шматка тканини (у мене стара футболка) зшити «балаклаву», зробити отвори-вирізи для очей, рота й носа. Обклеїти бинтами (можна на дитині) також не затягуючи, щоб можна було одягати-знімати без зусиль: для того, щоб сфотографуватися або якщо дитині стане спекотно від рухливих ігор.

Сніжана Калюжна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x