У ЧНУ відбулися спортивні змагання

У ЧНУ відбулися спортивні змагання

75-у річницю з Дня визволення Черкас від нацистських загарбників Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького вшанував щорічними легкоатлетичними змаганнями. Традиційний меморіал Героя Радянського Союзу, професора, ректора Олександра Тканка цього року став ювілейним – 30-им. Уперше він був проведений у 1989 році з ініціативи кафедри спортивних дисциплін. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі навчального закладу.

За перемогу змагаються понад 200 учасників зі всієї України. Зокрема, студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, Черкаського інституту банківської справи, Чернігівського колегіуму імені Т. Г. Шевченка, Центральноукраїнського національного технічного університету, Центральноукраїнського державного педагогічного університету, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Уманського національного університету садівництва, а також спортсмени з Київщини, Полтавщини та Кіровоградщини.

Привітали учасників змагань проректор з виховної роботи та іміджевої діяльності Черкаського національного університету Галина Гаврилюк, заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Катерина Коваленко, начальник Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Антоніна Саприкіна, президент Федерації легкої атлетики Черкаської області, заслужений тренер України Леонід Сіренко, голова профкому ЧНУ Анатолій Стеценко, керівник змагань, голова спортивного клубу «Богдан» ЧНУ Володимир Химич, директор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту і здоров’я ЧНУ Леонід Нечипоренко.

Почесним гостем заходу став випускник Черкаського національного університету, олімпійський чемпіон з веслування на каное Андрій Хіміч. Сьогодні у знаного спортсмена Черкащини і України день народження. Колектив університету привітав Андрія Івановича, побажав усіляких гараздів та вручив йому подарунки.

– Спортивний захід зібрав найкращих атлетів центрального регіону країни. Надзвичайно приємно, що кожного року кількість учасників змагань збільшується. Символічним є і те, що нині в одному залі знаходиться спортивна слава Черкащини і спортивна надія України. Тож легких стартів, успішних фінішів і перемог кожному. Але, даруйте, вболівати буду за студентів Черкаського національного університету, – звернулася до учасників змагань та гостей заходу проректор з виховної роботи та іміджевої діяльності Черкаського національного університету Галина Гаврилюк.

Керівник змагань Леонід Нечипоренко зазначив, що «Меморіал Тканка» започатковано не лише для популяризації спорту в суспільстві, а й для того, щоб нові покоління пам\’ятали захисників Батьківщини. Леонід Анатолійович згадав і студентів-спортсменів, які загинули в зоні АТО – В\’ячеслава Гагу та Сергія Єпіфанова. Пам’ять ректора, педагога, воїна Олександра Васильовича Тканка і сучасних героїв вшанували хвилиною мовчання.

Історію життя і подвигу Олександра Васильовича Тканка, свого земляка, розповів присутнім Андрій Хіміч. Єдиний в області олімпійський чемпіон також поділився секретом успіху з юними спортсменами, наголосивши, що лише постійна праця над собою приведе до бажаного результату.

Титуловані спортсмени, студенти навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я подарували всім шанувальникам спорту художні номери.

Далі упродовж двох днів спортсмени змагатимуться за кубки «Меморіалу Героя Радянського Союзу, професора, ректора Олександра Тканка».

Деталі про результати змагань читайте згодом на сайті університету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x