Студенти УДПУ взяли участь у Тижні права

Студенти УДПУ взяли участь у Тижні права

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» та відповідного наказу Міністерства освіти і науки України в УДПУ пройшли різноманітні тематичні заходи: інформаційно-правові лекції, кінолекторії, бесіди, зустрічі за круглим столом, акції тощо. Метою проведення заходів стало підвищення загального рівня правових знань та вдосконалення системи правової освіти в УДПУ, набуття студентами необхідних у повсякденному житті та професійній діяльності правових знань, формування й зміцнення їх суспільно-правової свідомості. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі УДПУ.

12 грудня 2018 року кафедра філософії та суспільних дисциплін за участю Юридичного відділу Уманської міської ради Черкаської області, Уманського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги, Регіонального сервісного центру МВС у Черкаській області, Уманського відділу поліції ГУНП у Черкаській області провели інформаційно-виховний захід для студентів.

У читальному залі №1 бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини відбулася година запитань і відповідей «Наші права, наші свободи – завжди!», на який завітала начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Григоренко. Студенти отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання. У читальному залі №2 діяла виставка-кросворд «Пізнай своє право».

На історичному факультеті пройшов кінолекторій, де демонстрували документальні та художні фільми, присвячені питанням захисту прав людини та актуальним правовим проблемам. Студенти переглянули документальний фільм «Діти за ґратами», художні фільми «Презумпція невинуватості», «Злочинний закон» та фільм-соцопитування, присвячений правам людини, який підготували студенти 23 групи.

На дошкільному факультеті доцент кафедри дошкільної освіти Ольга Бутенко та викладач-стажист кафедри дошкільної освіти Ольга Воєдило провели заняття на тему «Державна політика в сфері захисту прав та благополуччя дітей», адже в умовах соціально-економічних перетворень та ведення на частині території України військових дій, проблеми захисту прав дітей набувають особливої гостроти. Також було проведено конкурс брошур, сценівок, малюнків на тему: «Права дітей з особливими освітніми потребами».

У навчально-науковому інституті економіки та бізнес-освіти за ініціативи кафедри фінансів, обліку та економічної безпеки було проведено молодіжний правовий всеобуч «Знай свої права!». На зустріч із студентами ННІ економіки та бізнес-освіти завітали представники Уманського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги. Студентська молодь спільно з фахівцями центру обговорювали права людини при притягненні до адміністративної відповідальності та отримали кваліфіковані відповіді фахівців. Студенти факультету соціальної та психологічної освіти провели акції «Ні корупції» та «Чи знаєш ти свої права». Отже, усі проведені заходи спрямовані на формування правової свідомості студентів і, водночас, на розширення їхніх знань про власні права.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x