На Черкащині відкрили навчально-практичний центр сільськогосподарського спрямування

На Черкащині відкрили навчально-практичний центр сільськогосподарського спрямування

На Катеринопільщині в селі Мокра Калигірка відкрили новий регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського напрямку, діяльність якого сприятиме розв’язанню проблем професійної підготовки і продуктивної зайнятості сільської молоді, забезпечення належної якості професійно-технічної освіти, підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів відповідно до потреб регіонального ринку праці. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру сільськогосподарського напрямку, що діятиме на базі Багатопрофільного центру професійної освіти у Черкаській області, відбулися за участі обласного, місцевого керівництва та соціальних партнерів.

Регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського створений з метою впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві, забезпечення практичної підготовки учнів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації фахівців для підприємств сільського господарства, стажування майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Відкриттю навчально-практичного центру сприяло виділення обласною владою коштів у розмірі 3,9 млн грн, за які придбано два нових італійських трактори «Landini 7-215», «Landini Super DT-110» та поворотний плуг.

Крім того, закладу виділено 2,1 млн на капітальні ремонти навчальних приміщень.

Разом з тим в рамках пілотного проекту щодо модернізації матеріально-технічної бази й освітнього середовища у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області отримав 900 тис. грн на поповнення кабінетів фізики, хімії/біології новітніми цифровими вимірювальними комплексами: нові меблі, мультимедійні дошки, 3D принтер.

Під час ознайомлення з матеріально-технічною базою новоствореного навчально-практичного центру присутні оглянули кабінети англійської мови, фізики, хімії, історії, правил дорожнього руху, LEGO, лабораторію інформаційних технологій, де принагідно поспілкувалися з учнями та викладачами.

Також увазі гостей було представлено виставку-презентацію професій, яким навчають у закладі.

Довідково:
На сьогодні Багатопрофільний центр професійної освіти у Черкаській області має діючі ліцензії на підготовку кваліфікованих робітників за 17 робітничими професіями сільськогосподарського, автотранспортного, інфраструктурного, електротехнічного, будівельного напрямів, торгівлі та громадського харчування у різних комбінаціях.
Центр готує кваліфікованих робітників за такими напрямами:

-сільське господарство;
-загальні професії електротехнічного виробництва;
– громадське харчування;
-загальні професії для всіх галузей економіки;
– торгівельно-комерційна діяльність;
– будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи.

Навчання здійснюється у навчальних корпусах та навчально-виробничих приміщеннях, що розташовані у селі Мокра Калигірка, містах Шпола та Ватутіне.

Контингент учнів становить близько 800 осіб, з яких 64% здобувають повну загальну середню освіту.

Освітній процес забезпечують 80 педагогічних працівників, які здійснюють професійну підготовку і виховання кваліфікованих, конкурентноспроможних робітничих кадрів.

З метою забезпечення учнів робочими місцями для проходження виробничого навчання та виробничої практики заклад освіти співпрацюєз підприємствами, установами та організаціями, серед яких: ТОВ «Кочубій», СПОП «Відродження», СТО«³дродження», ФГ «Нове життя», ФГ «Братів Дроботів», ТОВ «Сиророб», Ватутінський КВП Водоканал, ПП Бадрак О.П., ПП «РАЙАГРОБУД», ФОП Каргалик Є.М, ПП Хівренко Г.Ф., ПП Скрипник С.В.,ППФ «Каменяр», ПП Мірошніченко О.В., ППЄвробуд – П,ПП Безкоровайна Т.А., ФОП Шорубалко Н.А., ПП «Микитченко В.В.», ПП «Шемет Л.Г.», НВК «Ромашка», ФОП Линюк Є.П., ПП Мальчик П.О., СТОВ «Урожай-плюс», СТОВ «Агро-індустрі», Готельний комплекс «Золотий ключик»та інші.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x