«Ялинкового» браконьєра впіймали черкаські екологи (ФОТО)

«Ялинкового» браконьєра впіймали черкаські екологи (ФОТО)

Щорічна операція «Новорічна ялинка 2019» на Черкащині стартувала, повідомляє на Фейсбуці заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.
Працівники Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу 19 грудня здійснили чергове рейдове обстеження території міста Черкаси та виявили автомобіль із 460-ма ялинками без документів.
«Ялинкового» браконьєра впіймали черкаські екологи (ФОТО)

За дане порушення на чоловіка складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу). Матеріали по даному факту готуються для передачі до суду для прийняття рішення про притягнення до відповідальності.
Для фіксації обставин, на місце події викликано слідчо–оперативну групу ЧВ ГУНП у Черкаській області.

«Ялинкового» браконьєра впіймали черкаські екологи (ФОТО)«Ялинкового» браконьєра впіймали черкаські екологи (ФОТО)

Нагадуємо, що за незаконну порубку дерев хвойних порід передбачена відповідальність за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До того ж, порушникам доведеться відшкодувати збитки за кожну зрізану ялинку, відповідно до «Такс для обчислення шкоди заподіяної лісу», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 №665.
Звертаємо увагу, що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу без документів, що підтверджують законність їх придбання передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x