Першочергові закони нового етапу децентралізації

Першочергові закони нового етапу децентралізації

У парламенті на сьогоднішній день зареєстровано 4 пріоритетних законопроекти нового етапу децентралізації, які потребують першочергового прийняття. Це, ЗУ №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою», ЗУ 6403 «Про внесення змін до закону «Про регулювання містобудівної діяльності», ЗУ №6641 «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення, реорганізації і ліквідації, найменування і перейменування місцевих державних адміністрацій», ЗУ №8369 «Про службу в органах місцевого самоврядування». Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

Про це у Комітеті ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, також необхідне прийняття додаткового законодавства і розробки нових законодавчих актів. У першу чергу, щодо унормування визначення суб’єкта затвердження адміністративно-територіального устрою базового рівня; затвердження адміністративно-територіального устрою районів областей; нові редакції законів «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про місцеві державні адміністрації»; внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України тощо. Важливо вирівняти ресурсну базу для органів місцевого самоврядування при здійсненні нових повноважень.

Також, це Закон про органи місцевого самоврядування у частині державного нагляду, базовий Закон про інститут префектів, а також Закон про центральні органи виконавчої влади, що стосується територіальних підрозділів на місцях і роботи центральних органів виконавчої влади і їх комунікація. А також Закон про місцеві адміністрації щодо децентралізації та розмежування повноважень.

«Наша ціль – покриття всієї території України до 2020 року об’єднаними територіальними громадами, яка дасть можливість прискорити економічний розвиток країни. Ви бачите, яким чином зростають бюджети, коли вони мотивовані. Тому, переконаний, ми це зможемо разом зробити», – зазначив Геннадій Зубко. Про це інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x