У Монастирищі відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

У Монастирищі відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку

Для формування єдиної стратегії розвитку району в рамках реформи децентралізації, розроблення Перспективного плану регіонального розвитку Монастирищенського району на 2019 – 2021 роки розпорядженням голови районної державної адміністрації утворена рада регіонального розвитку до складу якої увійшли представники органів місцевого самоврядування району, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники організацій і установ району. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Основним завданням консультативно-дорадчого органу є налагодження ефективної взаємодії та співпраці виконавчої влади з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання моделі перспективного розвитку сільських територій в умовах децентралізації влади, вирішенні проблемних питань життєзабезпечення населених пунктів району та є по суті наміром відпрацювання «дорожньої» карти, яка дасть можливість сформувати чіткі позиції у частині розвитку територій району.

Голова районної державної адміністрації Олег Недогода провів засідання районної Ради регіонального розвитку за участі заступника голови райдержадміністрації, заступника голови районної ради, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі, селищного та сільських голів.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації окреслив важливі стратегічні цілі, які ставить перед собою влада району на 2019-2021 роки. Серед них – впровадження головної реформи країни – децентралізації, реалізація перспективних проектів розвитку інфраструктури району, залучення інвестицій соціальний захист місцевого населення тощо.

Також, він зазначив, що на даний час в країні склалася непроста ситуація, але ми живемо в часи масштабних реформ та перетворень і повинні йти в ногу з часом. Такі реформи як: децентралізація, реформа охорони здоров’я, реформа освіти та науки, розвиток фермерства та кооперацій, дають нам додаткову можливість для розвитку. Саме на розвитку кожної території, без винятку, із своїми перевагами і пріоритетами, наголошував Президент України під час сьомого засідання Ради регіонального розвитку 12 листопада в Києві. За дорученням Глави держави ми повинні сформувати відповідні дорожні карти з першочерговими об’єктами, які і будуть маркерами розвитку нашого району. Наявність перспективних планів із затвердженими проектами, механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи та економічну привабливість територій наших населених пунктів.

Про основні здобутки та реалізовані ініціативи за 2017-2018 роки, перелік першочергових завдань, що сприятимуть розвитку району у 2019-2021 роках, формування яких здійснено на основі оцінки тенденцій економічного і соціального розвитку району, інформував Юрій Баранюк, начальник відділу економічного розвитку та житлово-комунального господарства райдержадміністрації.Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації у свої виступах звертали увагу присутніх на яких питаннях і проблемах необхідно зосередитись при формування Перспективного плану. Свої пропозиції до Плану озвучили головні лікарі ПМСД та ЦРЛ Людмила Редванська, Наталія Мороз, начальник відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Ганжала.

Підсумовуючи засідання,Олег Недогода вкотре наголосив, що головним завданням даного заходу є розробити план перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, визначити алгоритм спільних дій, окреслити методи подальшої роботи. А головне – почути людей, максимально широко обговорити з ними, що для них дійсно є важливим та першочерговим. «Хочу, щоб участь у цьому процесі взяв кожен небайдужий житель району. На основі ваших пропозицій, з урахуванням думки кожного, хто долучиться до роботи, ми якісно сформуємо перспективний план розвитку нашого району на 2019-2021 роки та, дотримуючись окреслених ним напрямків, спільно його реалізуємо. Маємо всі разом консолідуватись заради належного розвитку територій кожного населеного пункту зокрема, та району загалом”, – зазначив Олег Недогода.

За підсумками засідання були прийняті відповідні доручення необхідні для послідовних кроків та своєчасного формування проекту Перспективного плану розвитку Монастирищенського району на 2019-2021 роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x