Як не набрати зайвої ваги під час свят

Як не набрати зайвої ваги під час свят

На новорічні й різдвяні свята не уникнути застілля. Проте багато хто з нас переймається, щоб не набрати в цей час зайвої ваги. Попри калорійну їжу й довгі посиденьки за святковим столом, цілком реально вдосталь поїсти й не набрати зайвих калорій. «Нова Доба» підготувала для вас найефективніші поради, як правильно й смачно харчуватися у період свят.

НЕ ХОДІТЬ ГОЛОДНИМИ. Перед Новим роком ми можемо весь день ходити голодними, щоб потім поїсти на вечірці чи за вечерею. Але це саме через це ви з’їсте набагато більше, аніж хочете. Перед вечерею з’їжте страву, яка багата на білок.

БІЛЬШЕ ОВОЧІВ. Якщо ви готуєте новорічну вечерю самостійно, скористайтеся можливістю оздоровити своє меню. Приготуйте пюре з гарбуза, моркви або солодкої картоплі й додайте його у випічку, запіканки чи інші страви.

ПОДАЙТЕ НА СТІЛ СУП. В овочевому бульйоні збережені всі корисні речовини, а співвідношення «об’єм-калорійність» допоможе легко втамувати голод й не набрати зайвих калорій. Також перед вживанням їжі випийте склянку води – це притупить відчуття голоду.

ПИЙТЕ ЧАЙ ГРАМОТНО. Так, хороша чайна пауза і розслабить, і розширить судини, зігріваючи тіло зсередини, і додасть відчуття ситості. Намагайтеся не підсолоджувати напої, якщо ви п’єте вприкуску з десертами, або ж спробуйте цукрозамінник. Розбавте чай і пийте його теплим замість гарячого, а замість цукерок оберіть фініки, багаті на натуральні цукри.

НЕ ЗЛОВЖИВАЙТЕ АЛКОГОЛЕМ. Якщо ви п’єте багато алкоголю, а води – менше, то ваш організм буде відчувати постійний голод, саме тому вам захочеться ще. Ви й не помітите, як зможете з’їсти півкілограма салату. Повністю відмовлятися від алкоголю не обов’язково. Просто після кожного келиха алкогольною напою випийте склянку води. Це врятує від переїдання, а також і від сп’яніння.

Навіть за святковим столом слухайте свій шлунок! Якщо вже ситі, то краще відмовтеся від додаткової порції салату чи основної страви. Не «хапайте» їжу, а ретельно пережовуйте. Їсти тільки тому, що вам нудно, не варто: це точно призведе до негативних наслідків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x