На Черкащині вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

На Черкащині вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У селі Вільхівець, що на Звенигородщині, відзначили 81-у річницю з дня народження В’ячеслава Чорновола. З цієї нагоди на території садиби-музею відбулись урочисті збори. У заходах взяв участь голова обласної адміністрації Олександр Вельбівець, народний депутат України Віктор Кривенко, депутат обласної ради Валентина Коваленко та сестра Чорновола Валентина, а також небайдужа громадськість. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаської ОДА.

Тут відкрили і погруддя визначному діячеві, на виготовлення якого з обласного бюджету було виділено 150 тисяч гривень.

– В’ячеслав Чорновіл – видатний політик, дисидент, борець за волю й незалежність України, який понад 15 років провів у в’язницях та засланнях, оскільки не зраджував своїх політичних та громадянських ідей. Його бачення майбутнього України значно випереджало погляди сучасників, які усіма силами намагалися консервувати застарілу та неефективну радянську систему, плоди діяльності котрої ми пожинаємо ще й сьогодні. Хтось називав його iдеалiстом, хтось – диктатором. Його поважали на Галичині та на Донбасi. За принциповiсть та непохитність навiть у радянських таборах називали «Генералом». Він зiграв одну з ключових ролей у відновленнi незалежності України, – сказав голова Черкаської ОДА. – Дух В’ячеслава Максимовича відчувається в усьому, що стосується утвердження нашої держави, бо всі доленосні кроки ми мимоволі звіряємо з його рішеннями і переконаннями. Чорновіл став моральним та політичним авторитетом ще при житті та залишиться ним назавжди. Пам’ять про нього закарбується в історії та в наших серцях. Ми називаємо його іменем вулиці в населених пунктах, присвоюємо його ім’я школам та вузам, бо він і сьогодні залишається чітким дороговказом для нації, одним із нерухомих основ державності і незалежності.8

Зауважимо, цього року з державного бюджету виділено кошти, за які виготовляється проектно-кошторисна документація на будівництво музейного приміщення на території садиби-музею В’ячеслава Чорновола. Для нього родичі В’ячеслава Максимовича готові передати велику кількість експонатів, що розповідають про його життя і діяльність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x