На Канівщині вже з\’явилися ялинкові базари

На Канівщині вже з\’явилися ялинкові базари

Із наближенням новорічних свят у пересічних громадян дедалі більше набуває актуальності питання придбання лісової красуні, яка прикрасить оселю та наповнить її подихом свіжості, відчуттям того, що має здійснитися диво. Для тих, хто наважується на протизаконні дії і вирубує юне деревце в насадженнях, що були дбайливо вирощені та доглянуті лісівниками, свято може затьмаритися неприємним моментом з’ясування стосунків із правоохоронними органами чи лісовою охороною Держлісгоспу. Саме тому у Канівському лісгоспі ще у листопаді цього року було проведено комплекс заходів, спрямованих на збереження хвойних насаджень та на попередження незаконних вирубок ялинок. Про це «Нова Доба» дізналася у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, із метою налагодження належної охорони хвойних насаджень від незаконних рубок у передноворічний період та згідно з рішенням колегії Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства від 7 листопада ц.р. у ДП «Канівське лісове господарство» наказами директор було створено штаб на чолі з головним лісничим Сергієм Пустовойтом і визначено пости з охорони хвойних насаджень у Бучацькому, Канівському, Михайлівському, Софіївському й Степанецькому лісництвах та встановлено осіб, відповідальних за проведення цілодобового чергування на них протягом грудня цього року. Разом із тим, створено також мобільну групу з числа працівників лісової охорони, інженерно-технічних спеціалістів лісгоспу та представників правоохоронних органів і Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, які здійснюють постійне патрулювання лісових масивів, особливо в зоні молодих хвойних насаджень. Окрім рейдів лісового патруля, у засобах масової інформації канівські лісівники оприлюднили інформацію щодо попередження незаконних вирубок. До очільників місцевих громад, де розташовані лісництва (підрозділи) підприємства, було направлено інформаційні листи з повідомленням про розміщення торгівельних точок ялинкових базарів, вартості ялинок та попередження про відповідальність у разі самовільного вирубування дерев для повідомлення всім, хто проживає на території населених пунктів.

При реалізації ялинок канівські лісівники акцентують увагу покупців на те, що кожна придбана ялинка має спеціальне електронне чіпування, що вказує на те, що деревця законно вирубані, а це, у свою чергу, дає можливість віднайти всю необхідну інформацію про них у загальноукраїнській електронній системі обліку лісових ресурсів.

На сьогодні вже визначено торгівельні місця у місті Каневі та ялинкові базари на територіях лісництв, де можна буде придбати лісові красуні до новорічних свят.

При виявленні порушників законодавства щодо охорони лісових масивів та, зокрема, любителів «дармових» ялинок, члени мобільних груп чи працівники лісової охорони керуватимуться чинними законодавством щодо охорони та збереження лісових ресурсів, а також «Інструкцією з оформлення органами Державного комітету лісового господарства України матеріалів про адміністративні правопорушення», невідкладно повідомлятимуть адміністрацію лісгоспу та викликатимуть на місце події черговий патруль Канівського чи Черкаського відділу поліції, наслідком чого стане притягнення до адміністративної відповідальності із сплатою штрафу за заподіяну шкоду в розмірі п’ятсот сорок гривень. Як повідомляє інтернет-сайт Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства, протягом грудня діє телефонна «Гаряча лінія», за консультаційними телефонами якої (0472) 37-03-75, 37-00-72 (у робочий час) можна отримати відповіді на питання, що стосуються ялинкової кампанії, реалізації новорічних ялинок в лісових господарствах Черкащини та можна повідомляти про виявлені факти браконьєрства в хвойних насадженнях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x