Різдво святкували в Українському селі

Різдво святкували в Українському селі

V seli
Ларіон Костенко
22 грудня громада Української євангельської церкви «Благодать» з Савт-Рівер, Нью-Джерзі, влаштувала Різдвяне свято для мешканців «Українського села» в Сомсерсеті цього штату. Ще раніше голова управи села Володимир Поплавський з помічниками, серед яких особливо відзначилися Василь Легкий, Теодор Яручик та Володимир Процанін, капітально відремонтували клубний будинок, що належить Українській православній катедрі св. Володимира в Нью-Йорку. Саме у оновленому і святково прикрашеному приміщенні відбулося свято.

До села приїхали численні члени євангельської громади. Свято відкрив вітанням Володимир Поплавський. Промовляв від співаків Роман Близнюк. Колядки та пісні на прославу Ісуса Христа та Діви Марії співали церковний хор, молодіжна група прославлення, вокальний гурт молодих сімей, тріо «Родина Крищуків». На арфі грала Наомі Мигович.

З молитвами та промовами виступили пастор церкви Віктор Марач, який запросив відвідувати громаду, пастор Теодор Яручик, який розповів, як 50 років тому українці проводили свято на місці, де тепер стоїть село. У цьому він вбачав благословення Господнє закордонному українству, яке знайшло другу батьківщину за океаном, але не забуло першу Батьківщину-матір і допомагає їй.

Зворушливим був виступ голови управи і незмінного старости церковного хору Юрія Федоріва з Української православної катедри св. Володимира в Нью-Йорку, який подякував добровільним майстрам за оновлення церковного будинку і радів активній участі численної української молоді у житті церкви «Благодать». Сам промовець ледве стримував хвилювання. На закінчення він заспівав оперовим басом Різдвяну колядку.

На святі побували численні гості з інших поселень, зокрема доктор Ратгерського універистету Оля Чабан з чоловіком Едом і дочкою Селією.
Свято закінчилося щердим обідом, який приготувало жіноцтво цекрви «Благодать».

Різдво святкували в Українському селі
На арфі грала Наомі Мигович.

Різдво святкували в Українському селі
Співає вокальний гурт молодих сімей.

Різдво святкували в Українському селі
Промовляє Юрій Федорів.

Різдво святкували в Українському селі
На святі побувала доктор Ратгерського універистету Оля Чабан з чоловіком Едом і дочкою Селією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x